אוכלבישולים

ארוחה חלבית כשרה לפסח: פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן

לרגל השקת סדרת המוצרים החדשה הכשרה לפסח של ברילה: ספגטי, פוזילי ופנה, מציע המותג ברילה ארוחה חלבית כשרה לפסח (לאוכלי קיטניות)- פנה עם פטריות וערמונים בשמנת ויין לבן!

שפע של ניחוחות וטעמים אופפים את המנה המפנקת הזאת. אפשר להסתפק רק בסוג אחד של פטריות, לוותר על הכרישה, התימין והמוסקט – אבל בינינו הם אלה שהופכים את הרוטב מרוטב פטריות בשמנת לעילוי ממש.

צילום: נמרוד סונדרס

חומרים ל-4-6 מנות:

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

1 חבילה ברילה פנה כשר לפסח
1 סלסלת פטריות פורטבלו פרוסות
1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
2-3 פטריות פורצ׳יני יבשות (לא חובה), מושרות במים וקצוצות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות חמאה או שמן זית
1 שקית ערמונים בוואקום חצויים או קצוצים גס
1 גבעול כרישה קצוץ דק-דק
3 שיני שום פרוסות או קצוצות (לטעם מודגש יותר)
1 עלה דפנה (לא חובה)
צרור קטן של תימין
1/2 כוס (120 מ״ל) יין לבן
1 מיכל (250 מ״ל) שמנת מתוקה לבישול 38%
מעט אגוז מוסקט טחון טרי
פרמזן מגוררת, להגשה

צילום: נמרוד סונדרס

אופן ההכנה:

• מחממים מחבת בלי שומן. כשהיא ממש חמה מוסיפים את הפטריות ונותנים להן 5 דקות או יותר כדי לאבד נוזלים והתכווץ. מוסיפים פורצ׳יני ומתבלים במלח ופלפל.

• מוסיפים חמאה או שמן זית ומערבבים לציפוי הפטריות. מוסיפים גם ערמונים, כרישה, שום, עלי דפנה ותימין. כשהכל זהוב ומעלה ריח מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.

• יוצקים את השמנת, מביאים לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול ומתבלים במוסקט טרי. מכבים את האש ושומרים חם.

• לפני ההגשה מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח ומבשלים את הפסטה דקה-שתיים פחות ממה שכתוב בהוראות על האריזה.

• מוסיפים את הפסטה המסוננת לסיר הרוטב, יחד עם חצי כוס ממי הבישול, מערבבים יחד במשך 1-2 דקות ומגישים מיד עם פרמזן מגוררת מעל.

המתכון באדיבות "ברילה"

צילום: נמרוד סונדרס
Back to top button
רוצה לקבל התראות על עדכונים חדשים? הירשמו לעדכונים באתר ותהיו תמיד מעודכנים בכל מה שקורה. לא כרגע כן אשמח