מסעדת "סנטה קתרינה", מהמובילות בסצנת הקולינריה הישראלית, סגרה את שעריה השבוע באופן בלתי צפוי. לקוחות שהגיעו למסעדה ברחוב הר סיני בתל אביב גילו דלתות נעולות ומקום שומם.
המסעדה, שנפתחה לפני כעשור בהובלת השף תומר אגאי, הייתה חלוצה בהבאת קונספט מסעדת שף קז'ואלית עם טאבון ענק לישראל. היא זכתה להצלחה מיידית והפכה לאחת הפינות החמות בעיר, כשאגאי עצמו זכה בפרסים יוקרתיים כולל "שף השנה" ו"המסעדה החדשה הטובה ביותר".
בשנים האחרונות, אגאי הרחיב את פעילותו מעבר למסעדה, כולל ייעוץ קולינרי, פתיחת מסעדה נוספת (שממנה פרש בהמשך), והשתתפות כשופט בתוכנית ״משחקי השף״. במקביל, הענף כולו נאבק עם אתגרים כלכליים משמעותיים: יוקר המחיה, היעדר תיירים, ועלייה במחירי חומרי הגלם.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
סגירת "סנטה קתרינה" מצטרפת לגל סגירות של מסעדות מוערכות בישראל, ביניהן אנימאר, טופולופומו, ודלידה. זהו סימן נוסף למשבר העמוק הפוקד את תעשיית המסעדנות בארץ, במיוחד במגזר מסעדות השף היוקרתיות.
הסגירה הפתאומית מסמנת סוף עידן עבור אחת המסעדות האהובות והמשפיעות בתל אביב, ומעלה שאלות לגבי עתיד הקולינריה היוקרתית בישראל בעידן של אי-ודאות כלכלית.