חדשות הארץמבזקיםמשפטי/פלילי

נחשפה אחת מפרשיות הפדופיליה החמורות והקשות ביותר

משטרת ישראל עצרה בשבוע שעבר חשוד בשורה ארוכה של עבירות מין בעשרות קטינות ברשת, לרבות אינוס, הטרדה מינית, מעשה סדום, מעשה מגונה, עבירות מחשב ועבירות נוספות. במשטרה אומרים היום כי מדובר באחת מפרשיות הפדופיליה החמורות והקשות ביותר, הן מבחינת חומרת העבירות והן מבחינת היקף הפעילות, שנחשפו במשטרת ישראל בהקשר של עבירות מין כנגד קטינות באמצעות רשת האינטרנט.

על פי החשד, נהג החשוד ליצור קשר עם קטינות באמצעות הרשתות החברתיות תוך התחזות לאחר. לאחר שביסס את הקשר עם הקורבנות, תוך ניצול בוטה של תמימותן ורצונן לדגמן ולהתפרסם, נהג החשוד לשדל אותן לשלוח לו תכנים בעלי אופי מיני, עד כדי ביצוע מעשים מגונים ומעשי אינוס.

החשוד, פעל מספר שנים באופן עקבי ושיטתי, פיתח שיטות פעולה על מנת להונות את הקטינות במטרה לגרום להן לשתף עמו פעולה וכך ביצע את העבירות המיוחסות לו, תוך ניצול תמימותן. כל זאת, תוך שהחשוד משדל את הקורבנות לשמור את הדברים בסוד ולא לשתף את הוריהם. במספר פעמים בהם ניסו הורים או בני משפחה ליצור קשר עם החשוד ולהתעמת אתו, ניתק החשוד את הקשר וחסם כל אפשרות ליצור עמו קשר.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

מדובר בחקירה סמויה ומורכבת, המתנהלת במשטרת ישראל מזה מספר חודשים, במהלכה הופעלו אמצעים טכנולוגיים ואחרים בארץ ובעולם וכך הצליח צוות החקירה לפצח את זהותו ואף לאתר וליצור קשר עם למעלה מ-140 קטינות, איתם יצר קשר החשוד.

במהלך החקירה נאספו על ידי חוקרי המשטרה ראיות מפלילות בנוגע לעבירות המיוחסות לו ובשבוע שעבר הוא נעצר. אתמול, בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו של החשוד עד ליום שני.

בשלב זה, לצד חקירת החשוד ובחינת חומר הראיות, ממשיכים במיקוד מאמץ חקירתי, בין היתר גם באיתור וגביית עדויות מקטינות נוספות שייתכן והחשוד יצר עימן קשר או פגע בהם, בהתאם לחשדות המיוחסים. מדובר בחשוד שפעל לאורך תקופה ארוכה ברשתות החברתיות, ותחת זהויות שונות, ויצר קשר עם קטינות תוך שהוא מציע להן לקחת חלק בדוגמנות ופרסום.

החשוד, תושב הרצליה בן 35, נשוי ואב לשני ילדים קטנים, משמש מזה שנים כמאמן כדור יד של קבוצות ילדים ונוער, עובד עיריית הרצליה.

משטרת ישראל מתריעה בפני הציבור: לאור דפוס פעולתו הסדרתי של החשוד, ככל שעולה חשד בקרב הורים/ מחנכים/ בני משפחה וכו' כי ייתכן וקטינה/ קטין נוספים נפלו קורבן להונאה רשתית מסוג זה נא לפנות בהקדם למוקד 105 (מוקד לפניות לדיווחים על אלימות רשתית של משטרת ישראל) לגבי כל חשד או חשש באשר הוא.

אילוסטרציה

להלן שעות פעילות מוקד 105:

ימים א'-ד' בין השעות 07:30-21:00
יום ה' 07:30-15:00
שישי 07:30-14:00
שבת 10:00-17:00

יחידה 105 פועלת להגנה על ילדים ונוער ברשת האינטרנט. ביחידה פועל, בין היתר, מוקד 105- המוקד הלאומי להגנה על ילדים ונוער ברשת. המוקד משלב פעילות כלל ממשלתית למלחמה באלימות רשתית של שוטרים לצד נציגי משרדי ממשלה: המשרד לביטחון פנים, משרד החינוך, משרד הבריאות, משרד המשפטים ומשרד הרווחה. המוקד מעניק שירות הוליסטי לציבור בתחום עיסוקה של היחידה.
במסגרת יחידה 105 פועלים מפלג חקירות ומפלג מודיעין המפעילים כלים טכנולוגים מתקדמים לאיתור ואכיפה כנגד עבריינים המבצעים עבירות כלפי קטינים ברשת האינטרנט.

עם חשיפת פרשת הפדופיליה החמורה הזאת, משטרת ישראל מרכזת המלצות למשתמשים ולהורים בנושא גלישה בטוחה:

• הכי חשוב: עודדו את הילדים לשתף אתכם או כל מבוגר אחר שהם סומכים עליו במקרה שהם או מישהו מחבריהם נפגעו ממישהו ברשת או חשו אי-נוחות.
• היו מעורבים והשגיחו על הפעילות של הילדים באינטרנט בעזרת אפליקציות ייעודיות לטלפונים חכמים ולטאבלטים.
• חפשו בעזרת מושג המפתח parental control או פיקוח הורי, כלים שונים למניעת חשיפה של ילדים לחומרים מיניים ולבקרה עליהם.
• קבעו פילטרים לצמצום הסיכון לקבלת תוצאות המכילות חומרים למבוגרים, כולל פורנוגרפיה, באמצעות ההגדרות במנועי החיפוש השונים.
• קבעו את רמת הפרטיות של המשתמש בהגדרת החשבון באתרי מדיה חברתית פופולריים כמו יוטיוב ופייסבוק.
• השתמשו באפליקציות ובשירותים לסינון תכנים שמציעים ספקי אינטרנט באתרים שלהם.
• מנעו pop ups (חלונות צצים) בהגדרות הדפדפן לצמצום האפשרויות שהקטינים יגיעו לתוכן בלתי רצוי בטעות.
• דאגו שהמחשב יהיה במקום מרכזי בבית.
• הקפידו שהטלפון או הטאבלט יישארו בלילה מחוץ לחדר הילדים.
• הגיעו עם הילדים להסכמה לגבי האתרים והאפליקציות המתאימים להם ועל היקף זמן הגלישה.
• הסבירו לקטינים את ממד אובדן השליטה ברשת: ברגע שלחצו על כפתור "שלח", אין דרך חזור, לא ניתן למחוק את התוכן מהרשת והתפוצה של התמונה/סרטון כבר לא בשליטתם.
• הנחו את הקטינים להימנע מהזנת פרטים אישיים ומזהים בפרופיל וממסירתם בשיחות.
• הורו לילדים לא להיפגש עם מישהו שהכירו ברשת, ודאי שלא בלי אישור הורים.
• למדו את הקטינים כי זהויות ברשת יכולות להיות שקריות והורו להם לא לפתוח הודעות, מיילים, קישורים וכו' מאנשים שאינם מכירים.
• הימנעו מאיומים, כמו ניתוק האינטרנט, בשיחות עם הילדים כדי שלא יחששו לשתף אתכם במקרה שנפגעו או שהם זקוקים לעזרתכם.
• במידה ויש חשש או ספק להיבט פלילי – ניתן לפנות למוקד 105 ולכל תחנת משטרה ולהגיש תלונה.

Back to top button