בריאותמבזקים

הכשת הנחש כמעט הסתיימה באסון – המטופלת ניצלה בבית החולים

ציפורה מיוחס בת 65 ממושב בר גיורא הסמוך לירושלים, שמרה על נכדה בצהרי יום שישי כשלפתע, בזמן שיצאה לשחק עימו בחצר, היא נתקלה בנחש צפע. "יצאתי עם הנכד שלי לחצר כדי שיקפוץ בטרמפולינה וכנראה דרכתי על הנחש. הבנתי את זה כשפתאום ראיתי את הראש שלו מול הרגל שלי והוא הכיש אותי. זה קרה תוך שניות, בכלל לא היה זמן להגיב או לקפוץ אחורה".

ציפורה הספיקה להרים את נכדה הקטן ובכך למנוע מהנחש להכיש גם אותו אבל הכאבים היו קשים מנשוא והיא הייתה זקוקה לטיפול רפואי דחוף. ״מייד הבנתי מה קרה, ושמרתי על הנכד שלי בידיים. בזמן הזה התחלתי להרגיש את מקום ההכשה, והתחילה תחושה לוחצת וכואבת ברגל, מהעקב בו הוכשתי ועד לירך. הרגשתי כאבים עזים ברגל שכבר התחילה להתנפח ולהאדים. התחילו לי קשיי נשימה והיה לי מאוד קשה לתפקד. אביחי חתני שהוא חובש קרבי זיהה ישר שמדובר בהכשה של נחש צפע ועדכן את צוות מד״א ואת הצוות הרפואי וזה מזל גדול כי ידעו למה להערך".

ציפורה פונתה באמבולנס של מד"א במהירות אל בית החולים הדסה עין כרם כשהיא במצב קשה. "זכורים לי כל מיני רגעים עד שהתעלפתי", היא מתארת, "ובהמשך התעוררתי ביחידה לטיפול נמרץ, שם זכיתי לדמויות מלאכיות שלא פסקו מלטפל בי בדאגה. הרגשתי שהאחות לודה מטפלת בי כאילו שהייתי אמא שלה".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

ד"ר בהא זרו, רופא בכיר במחלקה לרפואה דחופה בהדסה עין כרם שטיפל בה מתאר: "ציפורה הגיעה אלינו במצב קשה כשהיא מבולבלת, נמצאת באי שקט, עם הפרעה בקצב הלב וירידה בלחץ דם. בבדיקה מהירה של הצוות הרפואי והסיעודי איתרנו את הבעיה והתחלנו בטיפול על פי הפרוטוקול המקובל". בזכות הזיהוי המהיר והטיפול המתאים של הצוות הרפואי במחלקה לרפואה דחופה בבית החולים הדסה עין כרם חייה של ציפורה ניצלו. "זמן קצר לאחר שהענקנו לציפורה את הטיפול הרפואי מצבה התייצב והיא יצאה מסכנת חיים".

בימי האשפוז, כאשר הכאבים ברגל נמשכו, בחר ד"ר זרו, המשלב את מקצוע רפואה דחופה יחד עם רפואת כאב, בהליך ייחודי להפחתת הכאב. "טיפלנו ברגל בהזרקה ישירה של אילחוש כאב לעצב המשמעותי באיזור ההכשה, מה שסייע מאוד מיידית. אז נפסקו לגמרי הכאבים וראינו את ציפורה מחייכת ונינוחה".

ד"ר זארו מוסיף כי בעת אירוע של הכשת נחש יש להתפנות במהירות האפשרית לבית חולים על מנת לקבל טיפול מציל חיים: "בעת מקרה של הכשת נחש הדבר הראשון שיש לעשות הוא להתפנות לבית החולים. תוך כדי, מומלץ להרגיע את האדם שהוכש ובשום אופן לא לטלטל אותו, בכדי למנוע התפשטות מהירה יותר של הארס בגוף. כמובן, חשוב לומר שאין לנסות להוציא את הארס בעזרת הפה או להניח על האזור חוסם עורקים".

לאחר מספר ימים של טיפול ביחידה לטיפול נמרץ, ציפורה הועברה להשגחה במחלקה הפנימית בבית החולים הדסה עין כרם, כשבכל הזמן הזה היא ממשיכה להודות לרופאים שהצילו את חייה. ״זכיתי לטיפול מקצועי בידיהם של הרופאים במחלקה לרפואה דחופה בבית החולים הדסה עין כרם הם הצילו את חיי".


ציפורה עם ד״ר בהא בהדסה עין כרם.

צילום: דוברות הדסה

תגובה אחת

Back to top button