כלכלהמבזקים

שר הכלכלה ברקת נפגש עם מקבילו היפני בתל אביב – "פוטנציאל עצום"

שר הכלכלה והתעשייה, ח"כ ניר ברקת נפגש היום (שני) עם שר הכלכלה, המסחר והתעשייה של יפן, מר יסוּטוֹשי נישימוּרה (Yasutoshi NISHIMURA). ביקורו של השר נישימורה מתקיים בהמשך לסדרת פגישות שהתקיימו בחודשים האחרונים עם בכירי ממשל יפנים, בהם שר הדיגיטל הלאומי, ושר הכלכלה המדינתי, ועל רקע ביצוע סקר היתכנות הדדי בישראל וביפן לבחינת האפשרות לפתיחת מו"מ להסכם סחר חופשי בין המדינות.

היום נפתח בדברי ברכה שנשאו השרים למשתתפים בפגישה השנתית של ה JIIN (Japan Israel Innovation Network), והמשיך בפגישה רשמית של שני השרים. במסגרת הפגישה חתמו השר ברקת והשר נישימורה על פרוטוקול הדיאלוג הרביעי לכלכלה וחדשנות בין ישראל ויפן. הדיאלוג מהווה הזדמנות למשרדי ממשלה משתי המדינות לדון בענייני כלכלה, מסחר ושיתופי פעולה.

בנוסף, במהלך הפגישה הצדדים דנו בדרכים למימוש וקידום הפוטנציאל הרב שביחסי הסחר בין המדינות, והשר ברקת הכריז על ביקור רשמי ביפן באוקטובר הקרוב במסגרתו יוביל משלחת עסקית של חברות ישראליות וכן יקיים סדרת פגישות רשמיות עם גורמי ממשל, עסקים, אקדמיה ועוד.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
צילום: אריאל זנברג, לע״מ

בהמשך היום, נפתח במעמד שרי הכלכלה- השר נישימורה והשר ברקת, הפורום העסקי ישראל-יפן, בנוכחות גורמי ממשל משני הצדדים. לסיום, נחתמו בנוכחות השרים שני מזכרי הבנות עסקיים בין חברות יפניות לחברות ישראליות.

שר הכלכלה והתעשייה ניר ברקת: "אני שמח לקבל בישראל את שר הכלכלה, המסחר והתעשייה של יפן. לפנינו הזדמנויות אדירות להשקעה של חברות יפניות בישראל ולהעצמת המסחר עם אחת הכלכלות המובילות בעולם. הקשר ההיסטורי והתרבותי בין ישראל ליפן מתקיים שנים רבות ומתבסס על ערכים משותפים וחשיבה פורצת דרך. בשנים האחרונות, אנו עדים להתחזקות מתמדת של יחסי הסחר בין המדינות, רבות הודות לרצון הדדי והמאמץ המשותף שמניעים את שתי הכלכלות קדימה. המטרה שלי היא להעצים את היחסים והקשר בין ישראל ליפן, יש לנו פוטנציאל עצום להגשים ולשם כך אני פועל יחד עם שר הכלכלה היפני״.

צילום: אריאל זנברג, לע״מ

נתוני סחר: בשנים האחרונות חלה פריחה ביחסי ישראל ויפן על פני קשת רחבה של תחומים. היקף הסחר של סחורות ושירותים בין ישראל ויפן לשנת 2022 עמד על 3.388 מיליארד דולר, אשר מורכב מיצוא של 1.313 מיליארדי דולר (16% יותר מ-2021) ויבוא של 2.075 מיליארדי דולרים. יצוא הסחורות ליפן הינו מגוון והענפים המובילים הם: מכונות ומכשירים מכניים, ציוד חשמלי, מכשירים וכלים אופטיים, מכשירים רפואיים, מוצרים כימיים ותכשירי מזון מעובדים. הענפים המובילים ביבוא הם: מכונות ומכשירים מכניים, ציוד חשמלי וכלי רכב. ההשקעות היפניות בסקטור ההייטק הישראלי זינקו בשנת 2021 להיקף של כ-3 מיליארד דולר, אשר היוו באותה שנה כ-12% מסך ההשקעות הדומות. על אף ששנת 2022 התאפיינה בירידה משמעותית בהיקף ההשקעות הזרות, נרשמו לפחות 67 עסקאות בהיקפים מוערכים של 1.6 מיליארד דולר בין חברות יפניות לישראליות.

צילום: אריאל זנברג, לע״מ

Back to top button