גנץ: כל תקיפה איראנית תחייב תגובה, לא לאפשר לטהרן לכבול את ידינו בלבנון
יו"ר כחול לבן, בני גנץ, הציג היום (שני) עמדה נחרצת בנוגע לדרך שבה ישראל צריכה לפעול מול איראן: בכל פעם שטהרן תתקוף, על ישראל להשיב מכה ישירה בתוך שטח איראן. לדבריו, תגובות בזירות משנה אינן מספקות ואינן מרתיעות.
גנץ הדגיש כי כבר בעת חתימת ההסכם לפני כחודשיים הבהיר שיש לשמור על הפרדה ברורה בין הזירות השונות. לטענתו, איראן ולבנון מנסות להיצמד זו לזו כדי לייצר לחץ מצטבר שיכבול את חופש הפעולה הישראלי, ולכן על ישראל להמשיך לתקוף בלבנון גם כאשר האיראנים מנסים להרתיע מכך.
בשאלת היחסים עם ארצות הברית חזר גנץ על התנגדותו לחתימה על ברית הגנה פורמלית. לדבריו, תיאום ושותפות עם וושינגטון הם אינטרס חיוני לישראל, אך ברית מחייבת יוצרת מגבלות מבצעיות. כדוגמה הוא הציג את הפער בין השיקולים הגלובליים והעסקיים של אמריקה לבין האיומים היומיומיים שישראל מתמודדת עמם. לכן, לדבריו, על נתניהו לוודא שלא יהיו חסמים אמריקניים על פעולות ישראל.
בסוגיה הפנים-פוליטית דחה גנץ את ההערכות כי מפלגתו לא תחצה את אחוז החסימה לקראת הבחירות הקרובות. "אני לא אבזבז קולות", אמר, "אני לא אפרוש, אני אצמח".












תגובות הגולשים 0
הצטרפו לדיון והשאירו את דעתכם על הכתבה