צבא וביטחון

צה"ל: כ-150 תשתיות חיזבאללה הותקפו בדרום לבנון במהלך סוף השבוע

דובר צה"ל מסר היום (שבת) כי במהלך סוף השבוע תקפו כוחות הצבא כ-150 תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה בדרום לבנון. בין המטרות: מפקדות, מחסני אמצעי לחימה ומשגרים של הארגון.

מודעה

הפעילות מתנהלת על רקע הסלמה מתמשכת בזירה הלבנונית. בשבוע שבין ה-25 במאי ל-1 ביוני 2026 בלבד הוציא חיזבאללה 181 הודעות על תקיפות באמצעות רחפנים, רקטות, מרגמות וטילי נגד טנקים, עלייה של 34% לעומת השבוע שקדם לו.

לפי הצבא, במסגרת הפעילות הותקפו מחסני נשק של חיזבאללה, מפקדות ותשתיות נוספות שמהן פעלו מחבלי הארגון. בצה"ל ציינו כי תשתיות אלו שימשו את חיזבאללה לטובת קידום מתווי טרור נגד כוחות הצבא ומדינת ישראל.

במקביל לתקיפות האוויריות ממשיכים כוחות קרקעיים לפעול בשטח. כוחות צה"ל חצו את נהר הליטני, תפסו את מבצר הבופור ופעלו באזור נחל הסלוקי, תוך תקיפת מאות מטרות בדרום לבנון, בעיקר באזורי צור, נבטייה ובקעה, במטרה להסיר את האיום הישיר על יישובי הצפון.

הפעילות נמשכת על אף ניסיונות להשיג הסדר הפסקת אש. ב-4 ביוני דחה חיזבאללה את הסכם הפסקת האש שהוכרז, ותבע הפסקת אש כוללת ונסיגה ישראלית מלאה מלבנון. מזכ"ל הארגון נעים קאסם הצהיר כי "המסלול הביטחוני שמוצג תחת הסיסמה הכוזבת של הפסקת אש, שפירושה שחיזבאללה יפסיק לירות בזמן שהתוקפנות הישראלית נמשכת, אינו אלא כניעה ותבוסה".

שר הביטחון ישראל כ"ץ הבהיר כי הנוכחות הצבאית והפעילות בדרום לבנון יימשכו בינתיים, על אף הכרזת הפסקת האש. בצה"ל נמסר כי "הצבא לא יאפשר לארגון הטרור חיזבאללה להתעצם ולהתחמש מחדש, וימשיך לפעול להסרת כל איום על מדינת ישראל".

היום (שבת) נחשף גם אירוע חמור נוסף בזירה. צה"ל אישר כי תקף רכב של הצבא הלבנוני בדרום לבנון בבוקר זה, לאחר שהרכב נסע לפי הצבא באזור לחימה פעיל. בתקיפה נהרגו תת-אלוף, קפטן וחייל נוסף של הצבא הלבנוני. צה"ל מסר כי זוהה רכב "הנע בצורה חשודה" לעבר כוחות ישראליים בסמוך לכפר תבנית, וכי הכוחות היו בכוננות לקראת תקיפות חיזבאללה באותו מרחב.

מאז פתיחת המערכה בלבנון ב-2 במרץ 2026, חוסלו על פי דובר צה"ל כ-2,500 מחבלי חיזבאללה, מהם כ-900 מאז כניסת הפסקת האש לתוקף. המלחמה בלבנון, המתנהלת מאז ה-2 במרץ 2026, מוגדרת כחידוש הלחימה הרחבה בסכסוך בין ישראל לחיזבאללה שפרץ מחדש בסוף 2023, כחלק מהמאבק הרחב במזרח התיכון.

מודעה
האם הכתבה עניינה אתכם?
לחצו על אחת האפשרויות או הצטרפו ישירות לדיון בתגובות.

תגובות הגולשים 0

הצטרפו לדיון והשאירו את דעתכם על הכתבה

האימייל לא יוצג באתר, וישמש רק לעדכון על תגובות המשך.
תגובות עשויות לעבור אישור מערכת לפני פרסום.
טוען תגובות...
Back to top button