ישראל הפסידה 0:3 לרומניה בפתיחת הליגה האירופית בכדורעף נשים
נבחרת ישראל בכדורעף נשים ספגה היום (שבת) הפסד 0:3 לנבחרת רומניה, במשחק הפתיחה של הליגה האירופית בכדורעף, תחרות שנתית הכוללת נבחרות לאומיות שאינן משתתפות בליגת האומות של הפדרציה הבינלאומית. המשחק התקיים בריגה, לטביה.
תוצאות הסטים: 18:25, 23:25, 23:25. הפסד בשלושה סטים רצופים שמשקף את הפער בין שתי הנבחרות, אך לא בהכרח מספר את הסיפור המלא של המשחק. בסט השלישי הוליכה ישראל 16:11, ולאחר מכן הרחיבה את היתרון ל-22:18, אך רומניה הצליחה להדביק ולסגור 25:23.
הבולטת בנבחרת ישראל הייתה ולרי גמנוביץ', שסיימה עם 17 נקודות. שיראל ג'נאח הוסיפה 9 נקודות נוספות.
רומניה, הנחשבת לאחת הנבחרות הבכירות בתחרות, אף הבטיחה את מקומה באליפות אירופה 2026, בהישגה הרביעי ברצף בתחרות זו. היא מדורגת במקום ה-11 באירופה ונכנסה למשחק כנבחרת מועדפת.
מאמנת הנבחרת הישראלית, אניה וליקי, הגדירה לפני פתיחת הטורניר את מטרות הסגל: "זו נבחרת צעירה שנמצאת בתהליך בנייה, והטורניר הזה הוא הזדמנות לצבור ניסיון מול נבחרות ברמה גבוהה." לדבריה, הנבחרת שואפת להציג שיפור ממשחק למשחק ולהמשיך להתפתח כקבוצה.
התחרות מתקיימת מ-29 במאי עד ל-11 או 12 ביולי 2026, וזו הפעם הראשונה שבה הליגה האירופית תשמש גם כשלב מיון לאליפות אירופה 2028 לנשים. ארבע הנבחרות המובילות יזכו בכרטיס ישיר לאליפות אירופה 2028.
המשחק הבא של ישראל יתקיים מחר (ראשון) בשעה 19:30, מול נבחרת לטביה המארחת, שהיא אחת מהנבחרות הפועלות במסגרת הטורניר בריגה. המשחק ישודר בערוץ ספורט 6. בהמשך מסע הטורניר תפגוש ישראל את נבחרות סלובקיה, פינלנד ואזרבייג'אן, ובמשחק האחרון, ב-21 ביוני, תעמוד מול שוויץ.












תגובות הגולשים 0
הצטרפו לדיון והשאירו את דעתכם על הכתבה