מחאה מול תחנת לב הבירה: חרדים דורשים שחרור החשודים בפרשת סולברג
עשרות מפגינים חרדים, בהם נשים וילדים, התאספו היום (שישי) מול תחנת משטרת לב הבירה בירושלים, במחאה על המשך מעצרם של החשודים בפרשת ההתפרעות ליד ביתו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג.
ברקע ההפגנה: עשרות חרדים הגיעו ביום רביעי סמוך לביתו של המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט נעם סולברג, במחאה על החלטות הנוגעות להגברת אכיפת מעצרי עריקים מהציבור החרדי. המפגינים השחיתו את מבואת הבית, שברו עציצים וחלונות וניפצו את שמשות המכונית של סולברג. השופט ומשפחתו שהו בבית בזמן האירוע החמור.
כל זאת כשהמשנה לנשיא, רעייתו, ילדיו ונכדיו נמצאו בבית ועדים להתפרעויות. רעייתו, מאירה סולברג, זעקה מחוץ לבית: "איך זה יכול להיות? תסתכלו איזה הרס, פוגרום, מה זה פה ליל הבדולח, איך אפשר?"
לאחר שגרמו נזק לבית, נכנסו המפגינים לאוטובוס וניסו לעזוב את המקום. כוחות משטרה גדולים שהגיעו לאזור עצרו את האוטובוס עם המפגינים ונעלו אותם בתוכו עד להגעת כוחות נוספים. יותר מ-70 חרדים נעצרו, בהם 62 שהעבירו את רוב הלילה בתוך האוטובוס שבאמצעותו ניסו לעזוב את המקום אחרי ההתפרעות.
אתמול (חמישי) הובאו החשודים לדיון הארכת מעצר בבית משפט השלום בירושלים. השופטת ג'ויה סקפה שפירא האריכה בשישה ימים את מעצרם של 21 חשודים, והשופטת סמאח סאבר מסארווה האריכה את מעצרם של 18 חשודים נוספים בשבעה ימים. מנגד, השופט ציון סהראי שחרר עשרה עצורים למעצר בית בן שישה ימים.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של החשודים ב-12 ימים, בחשד ליידוי אבן וחפצים, היזק לרכוש, הסגת גבול, התנהגות פרועה והתנהגות העלולה להפר את שלום הציבור. עוד עלה במהלך הדיון כי כמעט כל החשודים מסרבים להזדהות בשמם: למעט אחד, יתר העצורים רשומים בכינויים "פלוני 1", "פלוני 2" וכן הלאה.
בית המשפט קבע כי "הפלישה לחצר ביתו של נושא משרה שיפוטית בכיר לא רק מעמידה בסיכון אותו ואת בני ביתו, אלא יש בה ממד מסוכנות לציבור ולסמל שלטוני בכיר המהווה חלק מהרשות השופטת".
הארכת המעצרים הציתה גל הפגנות נוסף. עשרות חרדים הפגינו אתמול (חמישי) בצומת יחזקאל בירושלים. במקביל התקיימה הפגנה גם ברמת בית שמש, שם נרשמו עימותים בין מפגינים לכוחות המשטרה שהשתמשו ברימוני הלם. בנוסף, מפגינים חרדים חסמו את כביש גהה סמוך ליציאה מבני ברק.
האירוע קיבל גינויים רחבים. נשיא בית המשפט העליון, יצחק עמית, שיגר מכתב לכלל השופטים בישראל, בו כתב כי "מעשי האלימות שכוונו למשנה לנשיא סולברג ולרעייתו הם למעשה מתקפה על מערכת המשפט כולה ועל שלטון החוק בישראל". נשיא המדינה, יצחק הרצוג, קבע כי "הסתה, איומים ופגיעה בביתו של שופט בישראל אינם מחאה, הם חציית קו אדום מסוכנת".
סולברג עומד בראש הרכב השופטים שקבע כי אי-אכיפת חובת הגיוס על חרדים פוגעת בעקרון השוויון, וכי על המדינה לפעול לקידום גיוסם. האירוע באלון שבות מסמן החרפה נוספת במחאת הפלגים הקיצוניים במגזר החרדי נגד גיוס בני הישיבות ומעצר העריקים.
בין היתר, שוטרי מחוז ש"י תפסו מצלמות גו-פרו ורחפנים שהיו ברשות המתפרעים. לפי מקור במשטרה, מרבית העצורים אינם משתפים פעולה ומנסים לשבש את החקירה. בין היתר, חלקם העלימו את תעודות הזהות שלהם, החליפו אותן או מסרו פרטים של חשודים אחרים.












תגובות הגולשים 0
הצטרפו לדיון והשאירו את דעתכם על הכתבה