ירידה בריבית הממוצעת להלוואות משכנתא בישראל בשנה האחרונה
במהלך שנת 2024 חלה ירידה בריבית הממוצעת להלוואות חדשות למגורים שניתנו על ידי המערכת הבנקאית בישראל. מגמה זו בלטה במיוחד במסלולים הצמודים למדד בריבית משתנה, כאשר ברבעון הראשון של 2024 נרשמה ירידה ממוצעת של 0.32 נקודות אחוז לעומת רבעון קודם, ו-0.7 נקודות אחוז בהשוואה לשנה שעברה.
גם במסלול הלא צמוד בריבית משתנה דווחה ירידה של 0.34 נקודות אחוז ברבעון הראשון של 2024 לעומת רבעון קודם, ושל 0.72 נקודות אחוז לעומת התקופה המקבילה אשתקד. במסלול הלא צמוד בריבית קבועה נרשמה ירידה מתונה יותר של 0.15 נקודות אחוז לעומת רבעון קודם, ו-0.31 נקודות אחוז ביחס לשנה שעברה.
לצד הירידה בריביות, נבדק חלקם של לווים שלקחו הלוואות כאשר שיעור ההחזר החודשי שלהם גבוה מ-40% מההכנסה הפנויה. נמצא כי שיעור זה לא השתנה באופן מהותי ונותר בטווח של 10%,13%. היחס בין סך המשכנתאות לבין שווי הנכס (LTV) ממשיך להיות גבוה יחסית בהשוואה לעבר, אך לא נרשמה מגמה של עלייה נוספת בשיעור לווים בעלי LTV בגובה 60%,75%, והוא נותר ברמה של 18%,21% מהלווים החדשים.












תגובות הגולשים 0
הצטרפו לדיון והשאירו את דעתכם על הכתבה