זיכרון לגל איזנקוט: לוחם מילואים שנהרג במהלך מבצע ברצועת עזה
גל איזנקוט, לוחם מילואים בן 25, נהרג ב-7 בדצמבר 2023, במהלך מבצע לחילוץ חטופים וחללים ברצועת עזה. אביו, רב-אלוף (מיל') גדי איזנקוט, שיתף את כאבו העמוק על אובדן בנו, תיאר את גל כאדם ישיר ושמח, שקדן וטריאתלט, אשר חלם להיות רופא או מדען.
ב-7 באוקטובר, יום בו יצא גל לשירות המילואים, הוא איבד חברה טובה, וחטיפתם עוררה סערת נפש אצלו. אביו הסיע אותו לנקודת המפגש, שם נעלם בקהל הגדול. גדי איזנקוט, שהיה גם מפקד בצה"ל, הביע גאווה על כך שגל רץ לקרב מתוך חובה לארצו ולבני עמו.
במהלך הקרב, גל יצא עם חברו לצוות, איל ברקוביץ', בן 28, סטודנט לרפואה. השניים יצאו למשימתם האחרונה, במטרה להחזיר הביתה חטופים וחללים, תחת ההבטחה שלא להשאיר אחים מאחור. גדי איזנקוט הביע תקווה שברגעיו האחרונים, גל מצא כוח ושקט נפשי בשם המשימה.
אביו שיתף את תחושותיו על כאבו האישי והמשפחתי, אך גם על הכאב הלאומי המשותף, והביע חשש כי יש משהו עמוק שנשבר בחוזה שבין העם למנהיגיו. הוא ציין את המגוון הרחב של חבריו וחברותיו של גל, המייצגים את כל הקשת הפוליטית והחברתית בישראל, והביע את התחושה שהמדינה לא רואה את מאמציהם.
גדי איזנקוט קרא לכולם לקחת על עצמם את האחריות לנקות את הרעש, להסתכל פנימה וקדימה, ולדמיין ישראל אחרת, שוויונית ומאוחדת.
בהצהרה נרגשת, הוא הביע את אהבתו למדינת ישראל ואת מחויבותו לביטחונה ולשגשוגה, והדגיש את נחישותו לעמוד במשימה זו תחת הציווי להיות ראויים לגל ולחבריו.












