הידידות עם אירופה מתערערת: ישראל מאבדת את שותפיה
בשנים האחרונות, ישראל חווה ירידה משמעותית במעמדה בקרב מדינות אירופה, כאשר מדינות שהיו ידידות קרובות מתרחקות. לאחר שאיבדנו את צרפת, ספרד, בלגיה והולנד, כעת מצטרפות גם מדינות נוספות לסחף האנטי-ישראלי.
איטליה, שהייתה אחת מהשותפות הביטחוניות החשובות, השעתה את ההסכם הביטחוני עם ישראל, מה שמעיד על שינוי משמעותי במדיניות שלה. בגרמניה, מתגברת הביקורת על הקנצלר, כאשר שרים בממשלתו מביעים חוסר שביעות רצון מהמדיניות הישראלית. הונגריה, תחת הנהגת ראש הממשלה המודח ויקטור אורבן, צפויה לאמץ מדיניות מאוזנת יותר כלפי ישראל.
המצב הנוכחי מדגיש את אובדן השותפות האידיאולוגית עם מדינות אירופה, דבר שעשוי להוביל לתוצאות חמורות בעתיד. ישראל עלולה למצוא את עצמה מבודדת יותר בזירה הבינלאומית, דבר שיכול להשפיע על האינטרסים שלה במדיניות החוץ ובתחומים נוספים. נקודות האור הבודדות שנותרו עשויות לא להיות מספיקות כדי לשנות את המגמה המתרקמת.












