מבזקיםצבא וביטחון

צה"ל תוקף אתרי שיגור ומפקדות של חיזבאללה בלבנון במסגרת מבצע "שאגת הארי"

צילום תמונה: דובר צה"ל (אילוסטרציה)

צה"ל ממשיך לתקוף תשתיות של ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון
צה"ל השלים אתמול (ש') גל תקיפות נוסף לעבר תשתיות של ארגון חיזבאללה ברחבי לבנון. במסגרת התקיפות, חיל האוויר תקף במרחב אל קטראני מספר אתרי שיגור של הארגון, מהם תוכננו שיגורים בטווח הזמן המיידי.
בנוסף, הותקפו והושמדו מפקדות של יחידת 'כוח רדואן' בביירות, מהן פעלו מחבלי הארגון לקידום מתווי טרור נגד מדינת ישראל ואזרחיה. מתחילת מבצע ״שאגת הארי״, צה"ל תוקף מפקדות של חיזבאללה באופן נרחב, פוגע ביכולת הפיקוד והשליטה של הארגון, במצבו הכלכלי ובאמצעי הלחימה שברשותו.
חיזבאללה ממקם את תשתיותיו באופן שיטתי בין ריכוזי אוכלוסייה במרחבים אזרחיים ברחבי מדינת לבנון. לכן, צה"ל מפנה תושבים רבים ממרחבים אלו לשם הגנתם. פעילות זו פוגעת במדינת לבנון ואזרחיה. טרם התקיפות ננקטו צעדים לצמצם את הסיכוי לפגיעה באזרחים, לרבות אזהרות מוקדמות, שימוש בחימוש מדויק ותצפיות מהאוויר.
צה"ל ימשיך לפעול בעוצמה נגד חיזבאללה, שבחר להצטרף למערכה ולפעול בחסות משטר הטרור האיראני, ויפעל נגד כל מי שמאיים על אזרחי מדינת ישראל ותושבי הצפון בפרט.

תגובות
נשמח לשיח ענייני ומכבד. תגובות פוגעניות יוסרו.
האם הכתבה עניינה אותך?
סה״כ הצבעות: 0
תגובות הגולשים
0 תגובות
כתוב תגובה
התגובה שלך תתפרסם לאחר אישור עורך האתר.
Back to top button