מבזקים

דיווח: מועמדים למודיעין האמריקני נבחנו על נאמנותם לטראמפ

מערכת המודיעין האמריקאית נקלעה לסערה לאחר שנחשף כי ממשל טראמפ הוסיף מבחן נאמנות מיוחד להליך גיוס העובדים בסוכנויות המודיעין של ארצות הברית.

על פי דיווח שפורסם בוושינגטון פוסט, שני מועמדים שהתמודדו על משרות בקהילת המודיעין האמריקאית נדרשו להשיב על שאלות הנוגעות לאירועים פוליטיים שנויים במחלוקת. השאלון כלל התייחסות לטענות בדבר זיופים בבחירות 2020 ולאירועי הפריצה לגבעת הקפיטול ב-6 בינואר.

המועמדים, שהשיבו בשלילה לשאלות האם "בחירות 2020 נגנבו" והאם "הפריצה לקפיטול הייתה אירוע מאורגן מבפנים", הודחו מתהליך המיון בעקבות תשובותיהם. החלטה זו מעלה שאלות משמעותיות לגבי הליכי הגיוס והסינון בסוכנויות המודיעין תחת ממשל טראמפ.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

השאלון החדש שהוכנס להליך הקבלה משקף מהלך חריג בתולדות שירותי המודיעין האמריקאיים, שבמסגרתו הוכנסו שיקולים פוליטיים מובהקים לתהליך הגיוס של עובדי מודיעין. צעד זה מעורר דאגה באשר למקצועיות והאובייקטיביות של תהליכי המיון בסוכנויות אלה.

Back to top button