מבזקים

איראן מתלוננת באו"ם על דברי הרצוג בטקס יום השואה

איראן הגישה תלונה רשמית למזכירות האומות המאוחדות בעקבות התבטאותו החריפה של נשיא המדינה יצחק הרצוג בעצרת הכללית של האו"ם. הדברים נאמרו במהלך הטקס הרשמי לציון יום השואה הבינלאומי, שנערך במטה האו"ם בניו יורק.

מודעה

בנאומו התייחס הרצוג למדיניותה של איראן והטיח ביקורת נוקבת במשטר האיראני. "ההנהגה הקיצונית של איראן הפכה את מדינתה לחממה של אנטישמיות, שנאה וטרור", אמר נשיא המדינה בפני באי העצרת.

בתגובה להגשת התלונה האיראנית, מיהר שגריר ישראל באו"ם, דני דנון, להגיב בחריפות. "לא נמתין בחיבוק ידיים מול אומה רצחנית המאיימת בהשמדת העם היהודי", הצהיר דנון בתגובה רשמית.

חילופי הדברים החריפים התרחשו במסגרת האירוע הבינלאומי המציין את זכר קורבנות השואה, כאשר דבריו של נשיא המדינה הרצוג משקפים את המתיחות המתמשכת בין ישראל לאיראן בזירה הבינלאומית. בחירת העיתוי, במהלך טקס יום השואה הבינלאומי בעצרת הכללית של האו"ם, מעניקה משנה תוקף להתבטאויות החריפות של שני הצדדים.

מודעה
האם הכתבה עניינה אתכם?
לחצו על אחת האפשרויות או הצטרפו ישירות לדיון בתגובות.

תגובות הגולשים 0

הצטרפו לדיון והשאירו את דעתכם על הכתבה

האימייל לא יוצג באתר, וישמש רק לעדכון על תגובות המשך.
תגובות עשויות לעבור אישור מערכת לפני פרסום.
טוען תגובות...
Back to top button