החרדים דורשים סיום המלחמה – אך מסכנים את חוק הגיוס
המפלגות החרדיות ש"ס ויהדות התורה פתחו במערכה תקשורתית נרחבת בעד שחרור החטופים, במהלך שנתפס כניסיון למתן את הביקורת הציבורית על סוגיית השתמטות בני הישיבות משירות צבאי.
המהלך החדש של המפלגות החרדיות מגיע על רקע המתיחות הגוברת סביב חוק הגיוס והדיון הציבורי הער בנושא השוויון בנטל. עם זאת, המציאות הפוליטית מעלה שאלות לגבי עתיד החקיקה בנושא – המשך הלחימה בעזה עשוי להשפיע באופן ישיר על יציבות הקואליציה, שנדרשת להעברת החוק.
הקמפיין הפומבי של המפלגות החרדיות משקף את המורכבות הפוליטית סביב סוגיית הגיוס. בעוד שהמפלגות מנסות לרכך את העמדות הציבוריות כלפיהן באמצעות תמיכה בשחרור החטופים, עתיד החקיקה בנושא הגיוס תלוי במידה רבה בהמשך המלחמה ובשרידות הקואליציה הנוכחית.
גורמים פוליטיים מעריכים כי ללא המשך המלחמה, עלולה הקואליציה להתקשות בקידום חקיקת הגיוס, דבר שמדגיש את הקשר ההדוק בין המצב הביטחוני למציאות הפוליטית הפנימית.







