שופט הפרמייר ליג שפוטר יצא מהארון: 'התמודדתי עם קושי לקבל את עצמי'
בראיון נרחב שהעניק אמש (שני) לכלי התקשורת בבריטניה, חשף שופט הפרמייר ליג לשעבר, דייויד קוטי, כי הוא הומוסקסואל. הווידוי המרגש הגיע בעקבות פיטוריו מתפקידו בשבועות האחרונים, לאחר שערורייה שהסעירה את עולם הכדורגל האנגלי.
קוטי, בן 42, הורחק מתפקידו על ידי ארגון השופטים המקצועי של אנגליה בעקבות דליפת סרטוני וידאו מביכים לרשת. באחד הסרטונים נראה קוטי מטיח דברי עלבון ביורגן קלופ, שכיהן אז כמנג'ר ליברפול, ובסרטון נוסף תועד כשהוא מסניף חומר לבן החשוד כסם.
בראיון הכן והאישי, שיתף קוטי בקשיים שליוו אותו לאורך השנים בכל הנוגע לזהותו המינית. "התמודדתי עם בעיות רבות של דימוי עצמי והתקשיתי מאוד לקבל את נטייתי המינית", סיפר. "ילדותי הייתה רצופה ברגשות אשמה עמוקים". קוטי חשף כי יצא מהארון בפני משפחתו בגיל 21, ורק ארבע שנים מאוחר יותר, בגיל 25, שיתף את חבריו.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
בהתייחסו לקריירת השיפוט שלו, תיאר קוטי את הקושי המיוחד שחווה כשופט הומוסקסואל. "במהלך הקריירה ספגתי נאצות רבות, ובתור שופט שהוא גם הומו, ההתמודדות הייתה קשה במיוחד", הודה.
באשר לפרשת השימוש בקוקאין שנחשפה בסרטון המדובר, התייחס קוטי בזהירות. "אני מתקשה לזהות את עצמי בסרטון הזה", אמר. הוא הסביר כי הלחץ הרב והעומס בתקופת תפקידו כשופט VAR במהלך טורניר היורו הובילו אותו לחפש דרכי מילוט מהמציאות. "לא הייתה לי אפשרות להפסיק, והמצאתי את עצמי מנסה לברוח מהמציאות", הודה בכנות.