מבזקים

לפיד: "מי שיתמוך בחוק ההשתמטות – אינו ראוי לתפקיד הרמטכ"ל"

ראש האופוזיציה יאיר לפיד הביע היום חששות כבדים מהלחצים הפוליטיים שעלולים להיות מופעלים על המועמדים לתפקיד הרמטכ"ל הבא, בהתייחסו לסוגיית חוק ההשתמטות שמקדמת הממשלה.

מודעה

בנאום שנשא בכנס "הזדמנויות לישראל בעידן טראמפ", שאורגן על ידי תנועת "מפקדים למען ביטחון ישראל", התייחס לפיד למרוץ לתפקיד הרמטכ"ל הבא. זאת לאחר שהשבוע הוצגו שלושת המועמדים המובילים לתפקיד: האלוף במיל' אייל זמיר, והאלופים אמיר ברעם ותמיר ידעי.

לפיד הדגיש כי שלושת המועמדים הם "לוחמים ומפקדים ראויים ומנוסים", אך מיהר להזהיר מפני הלחצים הפוליטיים שצפויים להיות מופעלים עליהם בנוגע לחוק ההשתמטות. "מי שיכנע ללחץ הזה, אינו ראוי להיות רמטכ"ל," הצהיר לפיד בנחרצות.

בהמשך דבריו העלה לפיד דרישה ברורה מהמועמדים לתפקיד: "מצופה מכל השלושה להבהיר באופן חד משמעי: אני לא אתן את ידי לסרבנות המונית אחרי אסון השבעה באוקטובר". הוא הוסיף כי על המועמדים להצהיר שלא יתמכו בחוק ההשתמטות, "גם אם זה יעלה לי ברמטכ"לות".

דבריו של לפיד משקפים את המתח הגובר סביב סוגיית חוק ההשתמטות, במיוחד לאור המשבר הביטחוני שפרץ בשבעה באוקטובר. ההתייחסות המפורשת של ראש האופוזיציה להליך בחירת הרמטכ"ל הבא מדגישה את הקשר ההדוק בין הסוגיה הביטחונית לפוליטית בתקופה זו.

מודעה
האם הכתבה עניינה אתכם?
לחצו על אחת האפשרויות או הצטרפו ישירות לדיון בתגובות.

תגובות הגולשים 0

הצטרפו לדיון והשאירו את דעתכם על הכתבה

האימייל לא יוצג באתר, וישמש רק לעדכון על תגובות המשך.
תגובות עשויות לעבור אישור מערכת לפני פרסום.
טוען תגובות...
Back to top button