מבזקים

דלף מידע לאיראן: "זורקים רשת דיג ודגים הרבה"

אריק ברבינג, מי שעמד בעבר בראש אגף הסייבר בשירות הביטחון הכללי, מתריע על שיטות הפעולה של המודיעין האיראני בניסיונותיו לגייס מרגלים מקרב חיילי המילואים הישראלים.

מודעה

לדברי ברבינג, האיראנים מפעילים שיטה המדמה "רשת דיג" רחבה, במסגרתה הם מנסים ליצור קשר עם מספר רב של אנשים. גם אם רק אחוז או שניים מהניסיונות צולחים, זה מספיק להם להמשיך בתהליך הגיוס המודיעיני.

התבטאותו של ראש אגף הסייבר לשעבר מגיעה על רקע חשיפת פרשת ריגול בה חשודים מספר חיילי מילואים בקשר עם גורמי מודיעין איראניים. הדברים משקפים את המאמץ האיראני המתמשך לאסוף מידע מודיעיני על ישראל באמצעות גיוס סוכנים מקרב אזרחיה.

הערכתו המקצועית של ברבינג מדגישה את האתגר הביטחוני המשמעותי העומד בפני מערכת הביטחון הישראלית, כאשר גם אחוזי הצלחה נמוכים בגיוס מרגלים עלולים להוביל להדלפת מידע רגיש לידי האויב.

מודעה
תגובות
נשמח לשיח ענייני ומכבד. תגובות פוגעניות יוסרו.
האם הכתבה עניינה אותך?
סה״כ הצבעות: 0
תגובות הגולשים
0 תגובות
כתוב תגובה
התגובה שלך תתפרסם לאחר אישור עורך האתר.
Back to top button