מבזקים

חיזבאללה חוזר לכפרי הגבול: דגל הארגון הונף מול ישראל

בימים אלה, כאשר צה"ל טרם השלים את נסיגתו מאזור הגבול עם תום הפסקת האש, ארגון חיזבאללה מנצל את החלל שנוצר ומשתלט מחדש על הכפרים בדרום לבנון, זאת ללא כל התנגדות או מענה מצד צבא לבנון.

סימן ברור לנוכחות המחודשת של ארגון הטרור נראה בשטח, כאשר דגל חיזבאללה הונף בסמוך למגדל מים שנהרס באזור הגבול. מייסדת מכון "עלמא" מתריעה כי מדובר במהלך מכוון של הארגון, שנועד להעביר מסר ברור: "אנחנו עדיין כאן".

המצב החדש מעורר דאגה רבה בקרב תושבי הצפון וראשי הרשויות המקומיות. בתגובה להתפתחויות, הביעו ראשי הרשויות עמדה נחרצת ואמרו כי בשלב זה לא יאפשרו את חזרת התושבים שפונו מבתיהם.

השתלטות חיזבאללה על הכפרים מתבצעת ללא כל הפרעה מצד הצבא הלבנוני, דבר המדגיש את חולשת המדינה הלבנונית אל מול כוחו של ארגון הטרור. התפתחות זו מעלה חששות כבדים לגבי המשך היציבות באזור הגבול ויכולת השמירה על ביטחון תושבי הצפון.

ראשי הרשויות בצפון ממשיכים לעקוב בדריכות אחר ההתפתחויות בשטח, כשהם מדגישים כי ביטחון התושבים עומד בראש סדר העדיפויות. החלטתם שלא להחזיר את התושבים בשלב זה משקפת את חומרת המצב והחשש מהסלמה נוספת באזור.

תגובות
נשמח לשיח ענייני ומכבד. תגובות פוגעניות יוסרו.
האם הכתבה עניינה אותך?
סה״כ הצבעות: 0
תגובות הגולשים
0 תגובות
כתוב תגובה
התגובה שלך תתפרסם לאחר אישור עורך האתר.
Back to top button