סילבסטר בצל המלחמה: תל אביב מחפשת איזון בין בילוי לשגרה
סילבסטר בצל המלחמה: תל אביב מתכוננת לערב שנה חדשה שקט ומאופק
בעוד שברגיל היו רחובות תל אביב מוארים באורות ניאון בוהקים בערב השנה האזרחית החדשה, השנה צפויה העיר לציין את הסילבסטר באווירה מתונה יותר, על רקע המצב הביטחוני המתוח. למרות שהמסעדות מדווחות על תפוסה מלאה והברים נערכים לקליטת בליינים, מרחפת מעל האירועים עננה כבדה של מלחמת חרבות ברזל הנמשכת כבר למעלה משנה.
האיום הביטחוני המיידי מורגש היטב באזור גוש דן, כאשר ירי הטילים מכיוון החות'ים בתימן הפך בשבועיים האחרונים לחלק משגרת החיים. אך אתמול התקבלה תזכורת חדה למציאות זו, כאשר אלפי צופים בהיכל מנורה נאלצו לשבת על הרצפה במהלך אזעקה שנשמעה באמצע הופעה.
• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
"זה מרגיש כאילו כל רגע יכול להיות אזעקה, אז אני לא באמת במוד של חגיגות", משתפת שירה, בת 29 מרמת גן, שמתכננת לצאת עם חברותיה למסעדה. "אנחנו רוצות קצת לשבור שגרה, אבל כל הזמן עם חצי עין על החדשות."
הברים בעיר עברו התאמה למצב, ובמקום המסיבות הסוערות המאפיינות בדרך כלל את הסילבסטר, מציעים השנה תכנית מאופקת יותר הכוללת הופעות חיות, מופעי סטנדאפ ותקלוטים שקטים. תומר, בן 34 מתל אביב, מתכנן להגיע להופעה של דודו טסה: "אתה רוצה לצאת ולהרגיש קצת נורמליות… מה נשאר בבית בסילבסטר?"
גם הבליינים הוותיקים מתאימים את עצמם למציאות החדשה. יונתן, בן 31 מצפון תל אביב, שבימים כתיקונם היה מבלה בשלוש מסיבות שונות בלילה אחד, בחר השנה באופציה צנועה יותר של בר שכונתי עם חברים.
נועה, בת 27 מגבעתיים, מבטאת את התחושה המורכבת השוררת בקרב רבים: "אני רוצה לשמוע מוזיקה טובה, אבל בפנים יש מועקה, חטופים, חיילים בעזה. אי אפשר להתעלם ממה שקורה, אבל גם אי אפשר להישאר בבית."
התחושה הכללית היא של חיפוש אחר איזון עדין בין הרצון לשמור על שגרה לבין המציאות הביטחונית המורכבת. מיכל, בת 28, מסכמת את רוח התקופה: "אפשר לצאת, אבל אי אפשר לשכוח. ודווקא בגלל זה, אולי השנה הסילבסטר הזה יהיה משמעותי יותר."