מבזקיםסלטים

האם הסלט יגנוב את ההצגה? קבלו את המתכון המפתיע ליום העצמאות

מתכון - מאת: מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל

יום העצמאות הקרב ובא הוא אומנם חג בו הכוכבים הראשיים אמורים להיות המנגל והבשרים, אך הסלט הנכון בקלות יכול לגנוב את ההצגה. העונה הקייצית ויום העצמאות הם העת הנכונה ליהנות מסלט ירוק ונקטרינות טעים ומרענן.

סלט ירוק עם נקטרינות וקרוטונים מאיה דרין, שפית, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם
צילום: גל בן זאב באדיבות סולתם

רשימת חומרים ל-4 מנות:
1 ראש חסה סלנובה
1 ראש חסה קיסר
1 צרור ארוגולה
שפע עשבי תבלין שאוהבים
4 נקטרינות פרוסות דק
4 פרוסות לחם
שמן זית לפי הצורך
מלח ופלפל לפי הטעם

לקרוטונים:
4 פרוסות לחם
מעט שמן זיתֿ
מלח ופלפל לפי הטעם

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

לרוטב:
¼ כוס חומץ תפוחים
מעט מיץ לימון
¾ כוס שמן זית עדין
1 כף דבש
1 כף גדושה חרדל משובח
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
1. לקרוטונים: בוצעים פיסות מן הלחם, פורסים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה.
מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור, בחום בינוני, 180 מעלות במשך כ-8 דקות עד שמזהיב.
2. לרוטב: מערבבים את כלך מרכיבי הרוטב, מתקנים תיבול
3. הרכבת הסלט: מערבבים את כל מרכיבי הסלט, מתבלים ברוטב ומפזרים מעל קרוטונים.

המתכון באדיבות השפית מאיה דרין וסולתם

Back to top button