מבזקיםמומלצים

התופעה המוכרת והמסוכנת תיעלם? חברה ישראלית עושה מהפכה בענף המזון

בהגשת: Beyond oil

Beyond oil
צילום: יח"צ

חברת פוד-טק מקיבוץ יפעת פורצת לשוק הקנדי – 4 מיליון דולר הושקעו בחברת Beyond oil שתסייע למפעלים מטגנים ומסעדות, להילחם בסכנות הבריאותיות הטמונות בשימוש חוזר, מספר ימים רצופים, באותו השמן המטוגן.

חברת Beyond oil הישראלית חוגגת הסכם משמעותי ראשון לפעילותה בשוק מפעלי הטיגון והמסעדנות בקנדה. החברה צירפה משקיע בדמות חברת איסוף השמנים הגדולה בקנדה, WEST COAST REDUCTION. כארבעה מיליון דולר הושקעו בפרוייקט שבימים הקרובים יופץ למפעלים מטגנים ורשתות מסעדנות מובילות בקנדה. מכולה ראשונה נשלחה הבוקר.

Beyond oil
צילום: יח"צ
Beyond oil
צילום: יח"צ

חברת הפוד-טק מקיבוץ יפעת פיתחה, ב-15 השנים האחרונות, פטנט רשום שהוא אבקת פורמולה הסופחת חומרים מחוללי מחלות מתוך שמן המטוגן מספר ימים רצופים.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

טיגון בשמן באופן רב פעמי ולאורך ימים רצופים, זוהי תופעה מוכרת בענף מפעלי המזון המטגנים ובתחום המסעדנות. רשויות החוק הקנדיות הכריזו מלחמה בתופעה לאור מחקרים רבים שמצאו קשר בין גילוי מחלות קשות בקרב עובדי המטבחים וסועדים, לבין מוצרי מפעלים מטגנים ומזון המוגש במסעדות המטגנות את המזון באותו השמן, לאורך מספר ימים ברציפות.

Beyond oil
צילום: יח"צ
Beyond oil
צילום: יח"צ

במחקרים המדעיים פורסם כי אכילת מזון מטוגן שסופח כ-20 אחוז שמן עלול לגרום למחלות קשות עד כדי סכנה ללקות במחלת הסרטן.

הרשויות בקנדה עוסקות בשמירה על בריאות עובדי המטבחים הנושמים את אדי השמן הרעיל. גם בריאות הסועדים מקבלת התייחסות מיוחדת.

במהלך הטיגון העמוק בשמן בו משתמשים מספר ימים רצופים, השמן חשוף לתנאי קלקול שפוגעים קשות באיכות המזון. הדבר גורם להיווצרות חומצות שומן חופשיות, חומצות שומן טרנס, חומרים פולריים ותרכובות קרצינוגניות.

הפורמולה שפותחה במעבדות בישראל, סופחת את החומרים הרעילים, מאטה את הריאקציות ובתהליך סינון מדעי מאפשרת שימוש נקי ובריא באופן חוזר בשמן.

כך נשמרת איכות השמן והמזון המטוגן ומושג חיסכון אדיר למפעלים ומסעדות שמשתמשות בשמן המטוגן.

הפתרון של Beyond oil מהווה פריצת דרך עולמית בתחום הטיגון.

Beyond oil
צילום: יח"צ

Back to top button