מבזקיםצבא וביטחון

הרמטכ"ל כוכבי חנך בית ספר חדש למקצועות הסייבר בדרום

הערב (שלישי) התקיים טקס חנוכת בית הספר למקצועות התוכנה וההגנה בסייבר (בסמ"ח), כחלק מהעברת יחידות התקשוב וההגנה בסב"ר דרומה. הטקס התקיים בפארק ההיי טק "גב-ים נגב" שבבאר שבע.

הטקס נערך בראשות הרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי, ובהשתתפות ראש אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, אלוף ערן ניב, ראש מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, מר אלון יפרח, ראש עיריית באר שבע, מר רוביק דנילוביץ', נשיא אוניברסיטת בן גוריון בנגב, פרופסור דניאל חיימוביץ, מנכ"ל גב-ים מר אבי יעקובוביץ, אורחים, מפקדים וחיילים נוספים.

בית הספר למקצועות התוכנה וההגנה בסייבר הוא חלוץ היחידות הטכנולוגיות של צה"ל במעבר דרומה כחלק מהמהלך הלאומי לחיזוק הנגב, ובהמשך להחלטת הממשלה על מעבר צה״ל דרומה. המסלולים המקצועיים שבהם יוכשרו חניכי בית הספר, יהוו את "שער הכניסה" לעולם התוכנה והסייבר בצה"ל.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

מעברו של בית הספר למקצועות התוכנה וההגנה בסייבר יאפשר את פיתוחן והרחבתן של תוכניות לשיתופי פעולה של צה"ל עם מערכת החינוך, עם אוניברסיטת בן גוריון ועם חברות ההייטק במרחב. המהלך יסייע לשמר, לפתח ולהעצים את כוח האדם הטכנולוגי בצה"ל לצד יצירת הזדמנויות ומרחבי עשייה ושיתופי פעולה חדשים בדרום.

מעבר צה"ל דרומה, הינו משימה לאומית וערכית בעלת חשיבות עליונה המאפשרת את חיזוק הנגב ואת שיפור תשתיותיו המבצעיות של צה"ל.

מימוש תכנית מעבר צה"ל לנגב החל רשמית בחודש נובמבר 2021 כאשר נחתם הסכם ההקמה לקריית המודיעין בנגב. המעבר יושלם בסוף חודש אוגוסט שנת 2022.

סך הכול עתידים לעבור דרומה לבית הספר למקצועות התוכנה וההגנה בסייבר כ-1000 משרתים – המעבר עתיד להסתיים בחודש אוגוסט. נכון להיום כ-570 משרתים כבר עברו דרומה. מתוכם, 300 חניכים, 220 מפקדים ו-50 אנשי קבע.

לקריית המודיעין החדשה, שתשתרע על פני שטח של כ-2,500 דונם, יעברו בשנים הקרובות למעלה מ- 12,000 ממשרתי אגף המודיעין, מכלל יחידות האגף. שהם רוב מכריע של משרתי האגף. הקמת קריית המודיעין תאפשר פינוי של בסיסי האגף במרכז הארץ, והגשמה של התוכנית הלאומית לחיזוק הנגב. כמו כן, בשנתיים האחרונות עברו בסיס סיירת מטכ"ל, ובסיס אזורי של 8200 לדרום.

מדברי ראש המטה הכללי, רב-אלוף אביב כוכבי: "מיום שניטעו המחשבות הראשונות לפני עשור להאיץ את העתקת בסיסי צה"ל לנגב, עד היום בהווה ולעתיד לבוא, צה"ל תמך ותומך, דחף וידחוף למימוש החזון והעברת בסיסים וחיילים לנגב. מיום הקמתו צה"ל קבע רבים מבסיסיו ומיחידותיו בנגב, ובעשור האחרון הואץ המעבר דרומה. הוקמה קריית ההדרכה, שאלפי חיילים עוברים בשעריה בכל שנה; חיל האוויר מיזג את בח"א 27 עם בח"א 28 השוכן בנבטים, רוב ההכשרות של תומכי הלחימה עברו לדרום ובהמשך הצטרפו למהלך יחידות של אגף התקשוב ואגף המודיעין".

הוא המשיך: "אלו צעדים המעידים כאלף עדים שמילים ותוכניות אכן הופכות למעשים, ורק לאחרונה הנחנו אבן פינה לבסיס אמ"ן המרכזי שהולך ונבנה בדרום. המחויבות העמוקה שלנו לחיזוק הנגב הובילה אותנו למסקנה שעלינו להקדים את לוח הזמנים המתוכנן למעבר אגף התקשוב דרומה, ולהתחיל את המעבר מהר ככל הניתן. מאמץ של למעלה משנה, לא בלי קשיים, הבשיל פרי ההתעקשות של כולנו, ואנו חונכים היום את מעבר היחידה הראשונה בסדר גודל של כ-1000 משרתים לבאר שבע".

מדברי ראש אגף התקשוב, אלוף ערן ניב: "אנחנו זוכים להניח היום לבנה נוספת במהלך לחיזוקו של הנגב, להבטחת עתידו ולמימוש החזון. מהלך זה הופך את חבל הארץ היפה הזה, לביתן של יותר ויותר יחידות מרכזיות בצה״ל. אגף התקשוב וההגנה בסייבר גאה להשיק היום את משכנו החדש של בסמ"ח בנגב".

מדברי ראש מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, מר אלון יפרח: "מנהל המעבר דרומה מוביל את הקמת מפקדת פיקוד דרום וקריית התקשוב בעיר באר שבע ואת קריית המודיעין סמוך לפארק תעשיות עומר כל זאת כחלק מהפרויקט הלאומי של מעבר יחידות אסטרטגיות של צה"ל לנגב. מעבר בית הספר למקצועות המחשב, ככוח חלוץ, מאפשר לשלוח רגל קדמית של אגף התקשוב, לייצר חיבורים נדרשים עם מרחב הנגב, ולנהל בהדרגה את האתגר הגדול של מעבר כוח אדם טכנולוגי דרומה".

מדברי ראש עיריית באר שבע, מר רוביק דנילוביץ': "היום אנחנו עושים צעד ראשון בהיסטוריה משותפת, עם כניסת בסמ"ח של אגף התקשוב בצה"ל לבניין החדש בפארק ההייטק. אני מודה לרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי, שהיה קשוב ליוזמה שהועלתה בפניו, בעיצומה של הקורונה, ומיד הנחה את גורמי המקצוע להפוך חלום זה למציאות מרגשת. אנו מברכים את החיילים והחיילות, הקצינים והקצינות בהגיעם לעיר באר שבע, ובטוחים שייהנו להיות חלק מהמרקם החברתי המיוחד של העיר, ויתרמו תרומה משמעותית לביטחון מדינת ישראל".

מדברי נשיא אוניברסיטת בן גוריון, פרופסור דניאל חיימוביץ: "אני מבקש לדבר היום על האנשים. ראשית, ברצוני להודות לרמטכ"ל, רב-אלוף אביב כוכבי, שאפשר ועודד את המהלך הזה ועל היותו הרמטכ"ל החתום על מעבר אגף התקשוב ואגף המודיעין לנגב. אני מבקש להצדיע לאנשי אגף התקשוב, ובראשם האלוף ערן ניב, שהפכו את החלום למציאות. הם עשו זאת כי הם הבינו שמדובר במימוש הצוואה של ראש הממשלה הראשון דוד בן-גוריון וכי הם רואים את החיבור של היחידות הטכנולוגיות ביחד עם אוניברסיטת בן-גוריון ובצמוד לתעשייה בפארק ההייטק שלנו כאקו-סיסטם שבו כולם מרוויחים לתפארת מדינת ישראל. ההבנה של חיילי וקציני האגף את משמעות המעבר שלהם הנה מעידה על כך שהם אכן ממשיכי דרכו של דוד בן-גוריון".

מדברי מנכ"ל גב-ים, מר אבי יעקובוביץ: "אנו ניצבים היום בפני מהלך בעל חשיבות לאומית היסטורית ונדבך מרכזי ואסטרטגי בהקמת פארק ההייטק 'גב-ים נגב' – פתיחת בית הספר למקצועות המחשב והסייבר של אגף התקשוב בלב הפארק. פארק ההייטק 'גב-ים נגב' הינו ביטוי לחדשנות בכל מובן המילה, חזון טכנולוגי עולמי מתגשם בבאר-שבע. הפארק מכיל היום כ-70 חברות ישראליות ורב לאומיות, מהמובילות בעולם ועם השלמתו, יכיל הפארק כ-200 אלף מ"ר, ויועסקו בו למעלה מ-10,000 עובדים, בהשקעה כוללת הנאמדת בכ-1.5 מיליארד ש"ח. עם כניסתו של צה"ל למרחב אנו נהיה עדים להיווצרות אקו-סיסטם חדש בנגב, שיניב שיתופי פעולה משמעותיים וייצר מצב שובר שוויון ומציאות טכנולוגית חדשה".

קרדיט: דובר צה"ל
קרדיט: דובר צה"ל
קרדיט: דובר צה"ל
קרדיט: דובר צה"ל

Back to top button