אוכלמבזקים

עונת הליקוט: שלושה מתכונים קסומים על בסיס הפטריות שתלקטו!

בין מערכת גשם אחת לאחרת, וכשהשמש יוצאת ומבצבצת, אפשר לחזור לטייל. חודשי החורף הם עונת ליקוט הפטריות, מאחר שימים גשומים הם התנאים המתאימים לפטריות להגיח מהאדמה. הפטריות אינן צמחים, אלא ממלכה טקסונומית בפני עצמה הנבדלת מאחרות בתכונות ניכרות רבות, הן נחשבות להטרוטרופיות, עד היום התגלו כ-100,000 מיני פטריות, וההנחה היא שקיימים אף יותר עקב גיוונם הרחב.

מיכל רווח ממליצה על ריזוטו דלעת ושמנת עם 3 סוגי פטריות!

מיכל רווח, קונדיטורית וטבחית של מלון הבוטיק וילה גליליי (כשר) בצפת, ממליצה על מנת ריזוטו עם 3 סוגי פטריות, "החיבור בין הפטריות לריזוטו יוצר טעם קסום וממכר" לדבריה.

מצרכים:

1 כוס אורז לריזוטו, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, פטריות מלך היער, חצי כוס שמנת לבישול , 3 כוסות ציר ירקות, דלעת מציר הירקות, קובית חמאה, קורט אגוז מוסקט, מלח ופלפל

קראו גם:  פתח תקווה: נעצר חשוד בהצתת מקלט ואופנוע בעיר

אופן ההכנה:

בסיר בינוני נטגן את הפטריות עם חמאה , נוסיף את האורז עם כוס ציר ירקות ובהדרגה נוסיף מהציר עד להתרככות. לקראת סוף הבישול נתבל ונגרד את הדלעת הרכה. בשלב הזה נוסיף את השמנת לעוד מספר דק עד שהכל מתאחד למרקם רך וחלק, ועכשיו נשאר רק להגיש ולהתענג מכל ביס!

ריזוטו פטריות. צילום: וילה גליליי

יוני טובול ממליץ על סלט מרענן על בסיס עלים ופטריות טריות

יוני טובול, שף מסעדת באשערט הכשרה למהדרין בצפת, ממליץ על סלט עלים ופטריות, "בניגוד להרבה חומרי גלם לפטריות טעם נפלא עוד יותר כשהם טריות ללא צורך בבישול או אפייה"

מצרכים:

כ- 12 לבבות חסה שטופים ויפים חתוכים גס,, 8 טבעות בצל סגול, 5 פטריות פורטובלו/ שמפיניון חתוכות לרבעים, חופן פקאן סיני, אשכול עגבניות שרי ו3 מלפפונים

קראו גם:  "רק אם נדע להסיר את חומות הניכור והפחד שביננו נצליח לצעוד הלאה"

לרוטב:

2 כפות דבש, 1/3 כוס שמן זית, מיץ מלימון אחד, כף חרדל דיז'ון גרגירים, קורט מלח.

אופן ההכנה:

לשים בבלנדר עד לקבלת אמולסיה אחידה, לסדר את המרכיבים החתוכים בקערת הגשה- תחילה את לבבות החסה ולאחר מכן את שאר המרכיבים. מעל הכל לבזוק רוטב. ניתן להוסיף על הסלט רצועות חזה/פרגית/אנטריקוט.

סלט על בסיס פטריות. צילום: באשערט

גדי אולשנסקי, שף מסעדת סומאק בצפת, ממליץ על נתח קצבים עם פטריית מלך היער צרובה!

שף גדי אולשנסקי המוביל את מסעדת השף סומאק הממוקמת במתחם מלון הבוטיק וילה גליליי בצפת(0כשרה), מציין: "הפטרייה מחברת בין עולמות שונים, מצד אחד מתחברת מאוד לבשר ומאידך למנות חלביות, אני מאוד אוהב לשלב בין פטריית מלך היער לנתחי בשר משובחים".

קראו גם:  מזג האוויר: תחזית מעודכנת לתאריך 2022-06-29 04:10:00

מצרכים:

פטריית מלח היער, שמן זית, נתח קצבים משובח, גיבץ' עבים ושום.

אופן ההכנה:

חותכים את הפטרייה לרצועות ומבצעים חיתוכים עמוקים לאורכה, מחממים שמן זית וצורבים את הפטריות הייטב. צולים את נתח הקצביים עד למידת עשייה מדיום, מזגגים מעל הנתח את הוטב היין האדום, שום קונפי וגיבץ' ענבים, ומניחים את רצועות הפטריות. בתיאבון!

נתח קצבים ופטרית מלך היער. צילום: סומאק

הוסיפו תגובה לכתבה

רוצים לכתוב באתר או לנהל טור?
לחצו כאן ושלחו לנו הודעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Back to top button
דילוג לתוכן