לקראת יום העוגה הבינלאומי: מתכון להכנת עוגת ריבת חלב


לקראת יום העוגה הבינלאומי: מתכון להכנת עוגת ריבת חלב

לעוגה חשיבות כה רבה, עד כדי כך שמציינים עבורה בעולם, יום מיוחד. יום העוגה נערך מידי שנה ב- 26.11.21 ולרגל יום חגיגי זה הקונדיטורים של בייקרי 58 בחיפה, מקבוצת גרג, חושפים את מתכון עוגת ריבת חלב. מדובר בעוגה עשירה, מתאימה לימי החורף, מרשימה ומתאימה לכל אירוח וכקינוח לכל ארוחה.

מרכיבים מוס: 30 גרם מסת ג'לטין, 300 גרם ריבת חלב, 500 גרם שמנת מתוקה, 50 גרם שוקולד לבן.

מרכיבים תחתית דקואז: חלבון של ביצה אחת, 100 גרם סוכר לבן, 66 גרם אבקת שקדים, 105 גרם קוקוס, 30 גרם קונפלור.

ציפוי העוגה: 20 גרם שמנת מתוקה, 150 גרם ריבת חלב, 10 גרם שוקולד לבן.

אופן הכנה:

שלב 1 – הכנת דקואז'

יש להקציף את החלבון עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.

יש לערבב את המרכיבים היבשים: אבקת השקדים, הקוקוס והקורנפלור בקערה.

את המרכיבים היבשים שבקערה, יש לקפל בכמה שלבים בקצף, עד להטמעת כל המרכיבים יחד. בכל רינג יש לשטח 300 גרם דקואז', ולאפות בתנאים הבאים: זמן – 20 דקות, טמפרטורה – 180 מעלות.

שלב 2 – מוס ריבת חלב

יש להרתיח את השמנת המתוקה (7.6 ק"ג).

את השמנת הרתוחה יש להעביר לקערה שבה יש את ריבת החלב והשוקולד הלבן, לערבב הכל יחד עד לקבלת מסה אחידה וחלקה, ולהוסיף לאחר מכן את הג'לטין המומס ולערבב עד לקבלת מסה אחידה וחלקה. להקציף את השמנת המתוקה (7.6 ק"ג) עד לקבלת קצפת רכה, ולתחיל לקפל אותה בשלבים עם המרכיבים בקערה עד להשוואת מרקמים.

שלב 3 – ציפוי

להמיס את כל החומרים במיקרו (שמנת מתוקה, ריבת חלב, שוקולד לבן) ולערבב עד קבלת מסה אחידה. לאחר מכן לצקת על המוס.

טיפ: יש להכניס את העוגה לקירור לפחות ל24 שעות להתייצבות

צילום: מולי שגב

מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה





מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה








0 0 votes
דרגו את הכתבה
Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments


כרטיס ביקור דיגיטלי
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
צילום: pixabay

כשהחברים שלכם יספרו לכם על ההטבה שהם קיבלו מאיתנו, אל תהיו מופתעים

הצטרפו עכשיו לרשימת המנויים שלנו

בחינם

אל תפספסו את ההזדמנות

* בלחיצה על "הצטרפות" אני מאשר/ת קבלת הודעות מחדשות מבזק לייב

דילוג לתוכן