אוכל

קינוח קייצי טעים ובריא: פנקוטה וניל ברוטב פטל, מועשרת בחלבון ובסיבים תזונתיים

חברת הרבלייף מציעה לימי הקיץ החמים, קינוח מפתיע ומקורי גם טעים וגם בעל ערכים תזונתיים – מועשר בחלבון ובסיבים: פנקוטה וניל ברוטב פטל- רק 137 קלוריות למנה!

פנקוטה וניל ורוטב פטל, ארבע מנות

רכיבים:

לפנקוטה:

2 כפיות (7 גרם) ג'לטין.

2 כפות (30 מ״ל) מים.

500 מ"ל חלב דל שומן/ קוקוס/ סויה/ משקה/ שיבולת שועל.

4 כפות מדידה פורמולה 1 בטעם וניל.

לרוטב פטל:

150 גרם פטל טרי או קפוא.

2 כפות מדידה אבקת סיבים תזונתיים.

½ לימון, סחוט טרי.

מגוון תותים ופירות יער, לקישוט.

אופן הכנה

להכנת הפנקוטה: מניחים את הג׳לטין והמים בקערה ומניחים בצד 5 דקות, עד שהג׳לטין נמס.

מניחים את החלב ופורמולה 1 בטעם וניל בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב לסירוגין.

מוסיפים 3-4 כפות של תערובת החלב לג׳לטין, מערבבים לתערובת חלקה ומחזירים לסיר. מערבבים היטב.

יוצקים את הבלילה לכלי הגשה אישיים, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתייצב במקרר למשך הלילה.

להכנת רוטב הפטל: מניחים את הפטל ואבקת הסיבים התזונתיים בסיר קטן ומבשלים עד שהפטל הגיר את נוזליו והפך לתערובת אחידה. מעבירים את הרוטב דרך מסננת ומוסיפים את מיץ הלימון.

לפני ההגשה: מפזרים מעל הפנקוטה תותים ופירות יער, יוצקים מעל את רוטב הפטל ומגישים.

הרבלייף אבקת פורמולה 1. צילום: דן פרץ
פנקוטה וניל ברוטב פטל. צילום: דן פרץ

הוסיפו תגובה לכתבה

רוצים לכתוב באתר או לנהל טור?
לחצו כאן ושלחו לנו הודעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אולי יעניין אותך גם
Close
Back to top button
דילוג לתוכן