מבזקיםפוליטי / מדיני

בשל התנגדות הקואליציה: נדחתה הצעת חוק לסיוע לנפגעי האסון בהר מירון

מליאת הכנסת דחתה היום (רביעי) בקריאה טרומית את הצעת חוק סיוע לנפגעי האסון הלאומי בהר מירון, התשפ"א-2021 של חבר הכנסת יעקב אשר (ש"ס) וקבוצת חברי הכנסת. 59 חברי כנסת התנגדו להצעה לעומת 55 שתמכו.

מוצע לקבוע מתווה סיוע לנפגעי האסון הלאומי בהר מירון, אשר יבוצע לפי תכנית שיכין שר האוצר באמצעות הקמת ועדה אשר תגבש אמות מידה והמלצות לאופן מתן הסיוע, בין היתר לפי מידת הפגיעה, מספר הנפגעים במשפחה הנפגעת ומקורות הכנסתה, לרבות זכאות לקבלת תשלומים בשל האסון.

כן מוצע שהוועדה תהיה בת 11 חברים וחבריה יהיו שופט בדימוס, נציג שר המשפטים, נציג שר העבודה הרווחה והשירותים החברתיים, נציג המוסד לביטוח לאומי, נציג שר האוצר, נציג שר הבריאות, נציג השר לביטחון פנים, נציג השר לשירותי דת, נציג ראש הממשלה ושני נציגי ציבור. כמו כן, מוצע שהוועדה תגיש את המלצותיה לשר האוצר תוך 45 ימים מיום תחילתו של החוק, ושר האוצר יגיש את תכנית הסיוע לאישור ועדת הכספים של הכנסת בתוך 45 ימים ממועד קבלת המלצות הוועדה.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

בדברי ההסבר נכתב: "ביום ההילולה של רבי שמעון בר יוחאי, ארעה טרגדיה גדולה בהר מירון, שבה מצאו עשרות את מותם ומעל מאה איש נפצעו. האסון הגדול נקבע כאסון לאומי ויום ראשון שלאחריו הוכרז על ידי הממשלה כיום אבל לאומי.

המקרה הטרגי של האסון אינו מכוסה על ידי גורם ביטוחי או על ידי המדינה, כנהוג במקרים של פיגועי טרור או נזקי מלחמה, לפיכך מוצע בהצעת חוק זו לקבוע כי המדינה תסייע למשפחתו של נפטר או למי שנפגע באסון הלאומי או בעקבותיו."

ח"כ אשר אמר: "חודש שלם בחשתם בדמם של הרוגי מירון בשביל למצוא משהו על מישהו מהממשלה הקודמת. האלמנות לא עניינו אתכם. תתביישו. בנט, סער, לפיד וליברמן, דיברתם על החוב המוסרי למשפחות. הממשלה באמת חייבת למשפחות הרבה מאוד. אין לכם לב לדחות את זה בחודש וכך למסמס את החוק ואת הפיצויים? ליברמן יודע לתת כסף ולעשות טוב רק אם זה יעשה רע למישהו אחר. ככה הוא עשה שלקח כסף מילדי המעונות והעביר לאלימות במשפחה. אלימות מעולם לא עניינה אותו. גם פה הוא את הכסף למשפחות הרוגי האסון הוא ייקח מקצבאות ילדים. אין לכם בושה. אתם ממשלה בלי לב, בלי נשמה ובלי מנדט מהעם"

השר במשרד האוצר חמד עמאר השיב להצעה: "ועדת השרים החליטה לדחות את הדיון בהצעה בחודש ובהיעדר עמדה מגובשת עמדת הממשלה להתנגד. הנוסח הנוכחי של החוק אינו תוחם את האוכלוסייה הנפגעת ולכן צפוי להביא לחשיפה תקציבית גבוהה. לכן נדרשת עבודת עומק על מנת לאפיין ולתחום את האוכלוסייה שנפגעה. בכדי לגבש מענה מותאם תוך בחינת ההשלכות התקציביות, מוצע כי משרד האוצר יבצע עבודת מטה ויגבש מתווה ייעודי."

ארכיון. צילום: דוברות הכנסת, שמוליק גרוסמן

Back to top button