מבזקים

התנועה לאיכות השלטון: התיקון מחליש את כוח ההצבעה ואף מעקר אותו

התנועה לאיכות השלטון פנתה לפני זמן קצר (רביעי) לראש הממשלה נפתלי בנט וליועצים המשפטיים לממשלה ולכנסת והביעה את התנגדותה לתיקון החוק שעבר אתמול בקריאה שלישית ומטרתו להקל על חברי כנסת להתפלג מסיעתם, בכך שמאפשר לקבוצה המונה ארבעה חברי כנסת להתפלג מסיעתם ללא סנקציה חוקית. זאת בנוסף לחלופה שקיימת בחוק, בה ניתן לשני חברי כנסת לפחות להתפלג מסיעתם, בתנאי כי הם מהווים שליש מהסיעה לכל הפחות.

עמדת התנועה: "התיקון נחקק בהליך מזורז תוך מחטף וללא דיון ציבורי ראוי, בצורה הפוגעת באופי הדמוקרטי של ההליך. כך, מבקש התיקון לשנות את חוקי המשחק 'תוך כדי תנועה' ועל מנת להתאים הסדרים חוקתיים לצרכים פוליטיים פרטניים באופן ציני ופסול ולהחיל חקיקה פרסונלית על סיעות ספציפיות בכנסת הנוכחית. תיקון זה מהווה חקיקה פרסונלית, התפורה למידותיה ולצרכיה של הממשלה ה- 36. שהרי, התיקון נחקק בתחולה ישירה וללא הוראת מעבר שתחול החל מהכנסת ה- 25 ואילך. כמו כן, תיקון זה בכנסת הנוכחית יכול לחול אך ורק על סיעות הליכוד ויש עתיד, שכן אלו הסיעות היחידות שמונות מעל ל- 12 חברי כנסת. נזכיר, שחקיקה צריכה להיות בעלת תחולה כללית ולא להיות מכוונת לקבוצה מסוימת".

עוד הוסיפה התנועה לאיכות השלטון על החוק: "מעודד עריקוּת ונותן לגיטימציה לכלנתריזם. מדובר בשינוי מהותי ביותר, בעל פוטנציאל השפעה משמעותית על המפה הפוליטית הנוכחית בישראל. באופן זה, התיקון מחליש את כוח ההצבעה של אותם אזרחים ואף מעקר אותו כליל".

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

תגובה אחת

  1. צודקים אלה המקטרגים על החוק למתן אפשרות ל4 חברי כנסת לפרוש ממפלגתם ולהקים סיעה עצמאית.
    אין לנו בחירות אישיות ולכן בוחרים מפלגה בלבד
    החוק הוא חוק משחית ומנוגד לבסיס ההוויה הדמוקרטית. אם חבר כנסת שנבחר למפלגה מסוימת מתנגד למהלכי התנועה כפי שהוחלט על ידי רוב נבחריה בכנסת זכותו להתפטר והחוק צריך לחייב אותו להתפטר. כשיוחלט על בחירות אישיות ניתן יהיה לבחון שאלה זו שנית.

Back to top button