בימים הקרים, המים החמים של דוד השמש כבר אינם מספיקים לכמה מקלחות. כדי ליעל את תהליך חימום המים ואת תחזוקת הדוד, מומחי מכון התקנים הישראלי קיבצו מספר טיפים שיוכלו לסייע:
בחודשי החורף, יש לקחת בחשבון כי זמן חימום כל המים בדוד, יכול להגיע לשלוש שעות בדוד של 150 ליטר. לכן, יש להדליק את חימום הדוד מספיק זמן לפני המקלחת.
– מומלץ להפעיל את גוף החימום של הדוד סמוך לשימוש בו כדי שהמים לא יתקררו ויזדקקו לחימום חוזר.
– מומלץ להתאים את נפח הדוד למספר הנפשות בבית.
– כדי לא לשכוח את הדוד “דולק” וכדי לחסוך בחשמל כדאי להפעיל את גוף החימום של הדוד על-ידי קוצב זמן (שעון שבת).
– את תרמוסטט הדוד יש לכוון לטמפרטורה של עד 60 מעלות וזאת כדי להימנע מכוויות, בעיקר אצל ילדים.
– הדוד הינו מוצר חשמלי לכן כל טיפול ותחזוקה שלו מבחינה חשמלית מחייב מעורבות של איש אחזקה בעל רישיון חשמלאי.
– בדודים מותקנות “אנודת מגנזיום”, תפקידה הוא להגן על מרכיבים מתכתיים מפני קורוזיה. כדאי להחליפה בהתאם להוראות היצרן.
– פעם בשנה רצוי להפעיל את פורק הלחץ, שמותקן על הדוד, כדי לוודא שהוא תקין ופועל. אם הדוד מותקן על גג יש לנקוט בכל אמצעי הבטיחות, כנדרש.
– חשוב לוודא כי הדוד והקולטים המותקנים על הגג יהיו מעוגנים בצורה כזו שלא תפגע יציבותם במקרה של מזג אוויר סוער עם רוחות חזקות.
– יש לשים לב שיצרן הקולטים והדוד (האוגר) הינם בעלי תו תקן של מכון התקנים הישראלי. ניתן לבדוק זאת באתר מכון התקנים
