בריאות

יערכו בדיקות מיידיות בבתי אבות, דיור מוגן ובתי חולים בירושלים

בסופיה ישראל נענו אתמול (חמישי 10.12.2020) לבקשת שר הביטחון בני גנץ, השרה לשוויון חברתי מירב כהן וראש מטה מגן אבות ואימהות פרופ' נמרוד מימון ונרתמו לספק בדיקות מיידיות לבתי האבות בירושלים.

בשבועות האחרונים כבר הותקנו מכשירי סופיה בבתי האבות, הדיור המוגן ובתי החולים הגריאטריים והשיקומיים בירושלים, מתוך 300 המכשירים שמשרד הבריאות רכש אשר אושרו על ידי ה – FDA.

בדיקות מיידיות. צילום: באדיבות סופיה ישראל

לאור ההתפרצות, פריסת מכשירי הסופיה לבדיקות קורונה מיידיות תמשך גם בימים הקרובים בתאום עם מטה מגן אבות ואימהות, תוך שימוש במלאי הזמין. המטרה היא לערוך בדיקת קורונה מהירה לעובדי בתי האבות, בתדירות גבוהה ולעצור את שרשרת ההדבקה בזמן אמת כפי שעורכים בארצות הברית, גרמניה, הולנד, סלובקיה ועוד מדינות רבות נוספות. בבתי אבות, החשיבות של תשובה מיידית בזמן אמת היא קריטית לניהול ההתפרצות וגוברת אלפי מונים על כל שיקול אחר לרבות הרצון לבצע בדיקות מעבדה איטיות ומדויקות יותר עם תשובה רק כעבור מספר ימים.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

מנתוני משרד הבריאות ועיריית ירושלים, נכון להיום ישנם בעיר ירושלים כ – 2,600 חולים, חלקם אזרחים ותיקים עם גורמי סיכון.

ברחבי העולם בדיקות מהירות והמוניות הן ה"גיים צ'יינג'ר" של ההתמודדות העולמית עם הנגיף, לפחות עד הגעת החיסון המיוחל וככל הנראה גם אחריו. תוצאה שלילית מיידית, פירושה שזה בטוח להמשיך בשגרת החיים והעבודה כל עוד נוהגים באמצעי המיגון האחרים כמו לבישת מסיכות, ריחוק חברתי ושטיפת ידיים.

רק לאחרונה קבע מחקר חדש ודרמטי של אוניברסיטת הרווארד שביצוע בדיקות מהירות יכול לצמצם משמעותית את אחוז הנדבקים. החוקרים הדגישו שמדובר בקצב מספיק גבוה כדי לחסל את המגיפה בתוך 6 שבועות. "הבדיקות המהירות למעשה מזהות מי מדבק ומי לא והן יעילות במיוחד בשלבי המחלה שבהם החולה מדבק לאחרים", הדגיש ד"ר מייקל מינה, מרצה לאפידמיולוגיה באוניברסיטת הרווארד ואחד החוקרים במחקר החדש אשר עוסק בפתיחה מחודשת של המשק ושליטה על התפשטות הנגיף.

בדיקות מיידיות. צילום: באדיבות סופיה ישראל

למחקר המלא לחצו כאן

גם ארגון הבריאות העולמי ה – WHO ממליץ על הרחבה מאסיבית של הבדיקות ברחבי העולם על ידי הגדלה מיידית של כמות ונפחי בדיקות האבחון המהירות.

סופיה אינה מיועדת להחליף את בדיקות ה – PCR המתבצעות במעבדה אלא לשמש כמענה לבדיקות המוניות תוך ניצול יתרונות הטכנולוגיה של תשובה בזמן אמת.

לבדיקת סופיה קיימים נכון להיום 96.7% רגישות וכן 100% ספציפיות לזיהוי אנטיגן הקורונה.

הכנסת סופיה לשימוש בארץ נעשתה רק לאחר אישור ה – FDA ותיקוף של מספר חודשים על ידי המעבדה המרכזית לנגיפים של משרד הבריאות וכלל אלפי בדיקות. כאשר מחשבים את רגישות המכשיר בהתייחס לכלל החיוביים המאומתים בבדיקת מעבדה רגילה (PCR) – רגישות של 82.5% (סימפטומטיים 95% ואסימפטומטיים 72%). כלומר בדיקת סופיה לחולים סימפטומטיים בהשוואה לחיוביים מאומתים ב-PCR היא 95%.

כך גם על פי דוח התיקוף של משרד הבריאות אשר קבע כי "מכשיר ה-Sofia הראה ספציפיות גבוהה מאוד לנגיף הקורונה עם התאמה של 99.9%. דרישת ארגון הבריאות העולמי לבדיקות Point of care הינה רגישות של מעל 80% וספציפיות מעל 97%". יודגש כי לצד פעילותה, עדיין מתבצעים תהליכי המשך תיקוף בשטח, במטרה למנוע טעויות נדירות בביצוע פרוטוקול הבדיקה ובתפעול המכשיר.

Back to top button