אוכלבישוליםמבזקים

לקראת שבת: מתכון קציצות דגים בסגנון ים תיכוני עשיר בטעמים

רשת קפה ביגה, חולקת מתכון בסגנון ים תיכוני עשיר בטעמים. להכנה קלה בבית לקציצות דגים.

קציצות דגים לכ- 7 מנות.

מרכיבים:

• 1000 ג' דג לבן קצוץ

• 70 ג' כוסברה קצוצה

• 70 ג' פטרוזיליה קצוצה

• 250 ג' בצל לבן קצוץ

• 50 ג' פירורי לחם

• 2 ביצים

• 5 ג' פלפל שחור

• 10 ג' מלח דק .

יש לערבב היטב את כל המרכיבים. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם.
לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות הדג

מרכיבים:

• 200 מ"ל שמן קנולה

קראו גם:  לאחר הסערה: מינויו של מני מזוז אושר בממשלה

• 10 גרם כמון

• 20 גרם פפריקה מרוקאית

• 10 ג' סוכר

• 20 ג' מלח דק

• 50 ג' אבקת מרק

• 2 יח' פלפל מתוק יבש

• 20 ג' פלפל ירוק חריף פרוס

• 150 ג' שיני שום פרוס גס

• 100 ג' רסק עגבניות

• 2.200 ליטר מים

• 75 גרם כוסברה טרייה קצוצה

• 1.700 קילו פלפל אדום פרוס

אופן הכנה:

יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה, להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות. להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2דקות.

במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.
להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים, בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים.

קראו גם:  רוכב קורקינט חשמלי החליק ברמת גן, מצבו בינוני
קציצות דגים צילום: גליה אבירם

בתיאבון….

הוסיפו תגובה לכתבה

רוצים לכתוב באתר או לנהל טור?
לחצו כאן ושלחו לנו הודעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Back to top button
דילוג לתוכן