מבזקיםצרכנות

לקראת חג החנוכה: קבלו כמה פרטים מעניינים על שמן זית ישראלי

משרד החקלאות מפרסם: מהי צריכת השמן של הישראלי הממוצע? • מהו מחיר השוק הכדאי עבור ליטר שמן? • כיצד ניתן להימנע מרכישת שמן מזויף?

לקראת חג החנוכה, משרד החקלאות איגד את הנתונים הדרושים לצריכה נכונה של השמן לקראת החג, וממליץ לציבור לצרוך שמן זית ישראלי, אשר מהווה תמיכה ישירה בתוצרת ישראלית וחיזוק החקלאים והחקלאות בישראל. לטובת הדלקת הנרות ולטיגון לביבות וסופגניות, מומלץ לצרוך שמן זית ישראלי!

אילוסטרציה. קרדיט: freepik

לטובת הצרכנים, משרד החקלאות מפרסם את המחיר הממוצע לצרכן בשנת 2019 ברשתות השיווק לליטר שמן זית למאכל "כתית מעולה" העומד על 36 ₪. טווח המחירים נע בין 34 ₪ בממוצע בחנויות "הדיסקאונט" ל- 42 ₪ בממוצע בחנויות "בעיר". יש לציין שבשנה זו חלה ירידה של כ-7.5% במחיר הממוצע לעומת אשתקד.

קראו גם:  הבנק העולמי מברך את ישראל על ההישג התקדימי בפרישת הסיבים האופטיים

המשרד ממליץ לצרכנים לערוך קנייה חכמה ולקנות שמן זית איכותי ישראלי לאחר השוואת מחירים. כמו כן, מהנתונים עולה כי מכירות שמן הזית ברשתות השיווק עלו בשנת 2018 בכ-10.4% בהשוואה לשנת 2017, ונאמדות ב-261 מיליון ₪. עוד עולה מהנתונים כי לקראת חג החנוכה בשבוע שלפני החג ובשבוע החג, ישנה עלייה של כ- 14.5% בכמות שמן הזית מכתית מעולה הנמכרת ברשתות השיווק לעומת כמות המכר הממוצעת (דו שבועית) בשנת 2018.

ככלל, שוק שמן הזית בישראל מוערך בכ-23.5 אלפי טון לשנה. כ-25% מכמות זו נמכרת ברשתות השיווק והשאר נצרך על ידי השוק המוסדי ומפעלי תעשייה. מקורות אספקת שמן הזית הם מייצור מקומי, המהווה 70% מסך הצריכה הישראלית, ו-30% מקורם ביבוא שמן בבקבוקים ובצוברים.

קראו גם:  המורים שובתים, ההורים זועמים: "ציפינו לאחריות ובגרות מהצדדים, אך התבדינו"
אילוסטרציה. קרדיט: freepik

צריכת השמן למאכל המומלצת היא בבקבוק זכוכית כהה או בפח בלבד. יש להימנע מאחסונו של השמן במיכל פלסטיק, ומחשיפתו לאור, או לאחסונו בטמפרטורה שהיא מעל ל-20 מעלות. תנאים אלה מביאים לקלקולו המהיר, ולירידה באיכות השמן ובהעברת חומרי הפלסטיק לשמן. על כן, מומלץ לא להניח את בקבוק השמן לאכילה סמוך לכיריים או לתנור האפייה.

כמו כן, המשקעים הקיימים בתחתית שמן הזית, כגון חתיכות פרי ומוצקים שנשארו מהכבישה, אינם קריטריון לאיכותו של השמן. עם זאת, אורך החיים של שמן עם משקעים יהיה קצר יותר מאשר שמן ללא משקעים, וכתוצאה מכך יתקלקל יותר מהר. על כן, מומלץ לקנות שמן שסונן או לסננו בבית. יתר על כן, במשרד מדגישים כי לצבעו של השמן אין כל השפעה על איכותו או על טעמו. אנשי המקצוע מסבירים כי ככל שמסיק הזיתים נעשה מוקדם יותר, כך צבעו של השמן יהיה ירוק יותר, וטעמו חריף יותר.

קראו גם:  תושב ראשון לציון יואשם בביצוע מעשים מגונים בבתו החורגת הקטינה

משרד החקלאות חוזר ומזהיר את הציבור מפני רכישת זיופי שמנים. כדי למנוע זאת, מומלץ לבדוק האם האריזה נושאת את תווית האיכות של ענף הזית במועצת הצמחים, המעידה על איכות השמן ועמידתו בהתאם לקריטריונים המתאימים. ככלל, מומלץ לקנות את השמן במקומות מוסדרים, ועליהם תווית של "כתית מעולה" או "כתית".

חנוכה שמח!

הוסיפו תגובה לכתבה

התכנים המתפרסמים במדור זה כוללים תוכן ומידע שיווקי/מסחרי, ומערכת חדשות מבזק לייב אינה נושאת באחריות למהימנותם. אין בפרסום הכתבה משום המלצה, חוות דעת, הבעת דעה או מתן עצה מצד אתר חדשות מבזק לייב, ואין לראות באמור תחליף לייעוץ מקצועי ו/או ייעוץ משפטי. כל החלטה בדבר השימוש בתכנים ובמידע תיעשה על אחריותך בלבד ומומלץ ללוותה בייעוץ מקצועי פרטני.

רוצים לכתוב באתר או לנהל טור?
לחצו כאן ושלחו לנו הודעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Back to top button
דילוג לתוכן