מה אוכלים בלפלנד?

בלב אירופה הצפונית, בין גבעות שלג נישאות, נמצא אחד מחבלי הארץ יוצאי הדופן ביותר שיש: לפלנד. הודות לאווירה המיוחדת, אטרקציות החורף המושלגות או הסיכוי לראות את הזוהר הצפוני, לפלנד מושכת אליה לא מעט תיירים המגיעים לחוות את האזור הלא שגרתי והמיוחד. טיול מאורגן ללפלנד ייקח אתכם בין האטרקציות הבולטות באזור וכמובן  יזמין אתכם גם להתנסות במטבח המיוחד שיש ללפלנד, כמו שרק מקום צפוני וקפוא כל כך יכול להציע. הנה כמה מחומרי הגלם והמנות המייחדות את ארץ השלג הנצחית.

תוצרת מקומית שופעת

ביקור במסעדותיה של לפלנד יוביל אתכם למסקנה אחת: המקום הזה רחוק מלהיות מתועש. האוכל בלפלנד מבוסס ברובו על התוצרת המקומית שגדלה בשפע באזורים הקפואים, החל מ: דגים טריים, בשר אייל בתצורות שונות ומאפים מחממי לב המבוססים על שעורה. ירקות שורש גם הם נחשבים לחומרי גלם נפוצים במטבח, אותם תוכלו למצוא בתבשילים סמיכים, מאכלי בשר מושקעים או דייסות לוהטות.

מה שמנחה את המנות במטבח המקומי הוא ללא ספק הרצון לשמור על חום כשהטמפרטורות בחוץ צונחות – ולאחר שתתנסו בעצמכם בכל אחת מהמנות הנפלאות, תבינו שמדובר בהרבה יותר מדרך להתחמם – הוא גם טעים להפליא! הנה כמה מחומרי הגלם המובילים במטבח הלאפי:

  1. בשר איילים

האייל הוא אחד מבעלי החיים הנפוצים ביותר באזור – גם בצלחת הלאפית המקומית. בשר האייל נחשב לרך ועסיסי במיוחד והוא מוגש במגוון תצורות – החל מתבשיל בשר מסורתי, דרך צלעות, על פיצה ואפילו כסושי מגולגל! בשר האייל הוא המקבילה המקומית לבשר הבקר שלנו והמקומיים נהנים לאכול אותו מעושן, מבושל, כסטייק טרטר וגם כנקניקיות בשרניות, לצד פירה מירקות שונים.

  1. גבינת לחם

את השילוב המושלם בין לחם רך לגבינה רכה ונמתחת לא המציאו הלאפים, אך הם ללא ספק לקחו אותו צעד אחד קדימה. גבינת הלחם העונה לשם "לייפאג'סטו" מורכבת ממנת לחם רך מאוד, המשולב עם גבינה הנצרבת בגריל. המקומיים אוהבים לכנות את המנה הזו: "גבינה חורקת", בשל הצליל שהיא משמעיה בנגיסה. גבינת הלחם, לרוב, מוגשת עם ריבות מתוקות ולכן נחשבת לקינוח.

  1. פירות יער

ברחבי לפלנד יש יערות עבותים עמוסים בכל טוב  וגם בפירות יער. פטל אדמדם, חמוציות עסיסיות, אוכמניות ודומדמניות מתקתקות. לא משנה לאן תפנו או באיזה קינוח תבחרו, סביר להניח שהוא יכלול שילוב של האדום-האדום הזה.

  1. דג סלמון

דג הסלמון המקומי נחשב לאחד מחומרי הגלם המפורסמים של האזור, ממש כמו בשר האייל. אזור לפלנד שופע בנהרות ואגמים, ההופכים את המקום לגן עדן לדייגים. את הסלמון נוהגים המקומיים לאכול כשהוא מעושן על אש גלויה, צלוי בגריל, כטרטר או כהרינג חמצמץ. לרוב יוגש הסלמון לצד לחם משובח וחמוץ אף הוא.

  1. לחם שעורה

שעורה היא אחד הדגנים הבודדים המצליחים לשרוד את האקלים הארקטי של לפלנד. היא משמשת את המקומיים באפייה ובבישול ונוהגים להוסיף אותה לתבשילים מסורתיים כדי להעשיר את המנה, לצד חמאה טרייה.

מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה





לחצו כאן להוספת תגובה לכתבה

מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה








0 0 votes
דרגו את הכתבה
Subscribe
Notify of
guest
0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments


0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

אתם מוזמנים לשלוח לנו מידע חדשותי וליצור איתנו קשר בכל נושא ועניין.

המייל האדום - שליחת הודעה מידית


* יש לציין כי אמינות הדיווח תיבדק ותפורסם באתר ע"פ שיקול דעתו של עורך אתר החדשות.
* נדגיש כי בצירוף תמונה אנו מסירים כל אחריות בגין הפרת זכויות יוצרים ואחריות זו תהיה מוטלת על השולח. שליחת תמונה ללא קרדיט צילום לא תפורסם באתר. אם אין ברצונכם לציין קרדיט אנא כתבו "ללא קרדיט".

לשליחת תמונות נוספות בוואטסאפהמייל האדום

תודה רבה וגלישה נעימה
צוות חדשות MivzakLive

להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן

פתיחת הנגן בחלון נפרד