כלכלהמבזקים

על העגבנייה ועל העוקץ: כך תזהו עגבנייה ישראלית

איך נדע האם העגבנייה שאנו מחזיקים היא עגבנייה ישראלית? משרד החקלאות נותן לכם את כל התשובות על זיהוי עגבניות שתימנענה כל התלבטות מיותרת בחנויות.

עומדים בסופר מול שלל העגבניות, רוצים לקנות תוצרת מקומית ולא יודעים איך לזהות אותה? בשביל זה אנחנו כאן. משרד החקלאות קורא לציבור: "קנו תוצרת ישראלית". קנייה של תוצרת חקלאית ישראלית מחזקת את החקלאים המקומיים בפרט ואת הכלכלה הישראלית בכלל.

על כן, מפרסם המשרד, כשירות לציבור, דרך לזיהוי העגבניות הישראליות מול אלו המיובאות לישראל: עגבנייה עם עוקץ (אותם עלים ירוקים שמחברים את העגבנייה לשיח) = עגבנייה ישראלית.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
עגבנייה ישראלית. צילום: משרד החקלאות

עגבנייה ללא עוקץ = עגבנייה מיובאת.

ואם שאלתם את עצמכם מדוע ההבדל הוא בעוקץ? במטרה לשלול כל אפשרות לכניסת נגעים ומזיקים לישראל על גבי ירקות ופירות, נדרשים היבואנים להוריד את העוקץ של העגבנייה טרם הייבוא, כיוון ששם מסתתרים מזיקי העגבנייה.

עכשיו, שאתם יודעים איך לזהות, העדיפו תוצרת ישראלית!

במשרד החקלאות מדגישים, כי לא ניתן לחסום יבוא של תוצרת חקלאית לישראל ולחשוב שיאפשרו לנו לייצא לאותה מדינה מוצרי חקלאות ומוצרים אחרים. ועל כן יש בפועל יבוא של עגבניות לישראל. כמו כן מודגש כי הייבוא נעשה במכס מלא, ולכן הייבוא של פירות וירקות, בכללם יבוא עגבנייה, מתנהל כ"כלכלה חופשית". היבואנים מחליטים האם לייבא או לא במכס מלא. וכל יבואן יכול לייבא ללא הגבלה ובלבד שישלם את המכס. הבחירה לקנות עגבניות מקומיות או מיבוא היא של הצרכן.

עגבנייה. קרדיט: freepik

Back to top button