אוכלמבזקים

מנה חגיגית לסוכה… שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי ועשיר בטעמים לשולחן החג בסוכה – שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים.

חדשות מבזק לייב - MivzakLive - גוגל חדשות - Google News

רכיבים:

• 1 שוק טלה

• 1 צרור רוזמרין

• חוט קשירה

• שמן זית

• מלח

• פלפל

מילוי:

• 4 כפות שמן זית

• 2 בצלים קצוצים גס

• 250 גרם בשר טלה טחון

• 100 גרם פיסטוק קלוי

• חצי כף בהרט

• 2 שיני שום כתושות

• 20 עלי נענע קצוצים דק

• חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק

• מלח

• פלפל

שוק טלה. צילום: רונן מנגן

אופן הכנה:

מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, כ- 15 דקות. מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים.

• מחממים תנור ל- 160 מעלות.

• מניחים את השוק על משטח עבודה.

• חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס.

• ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח.

• קושרים באמצעות חוט סביב השוק.

• מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.

• משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

• נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.

• מעבירים לתנור לשעתיים.

• הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58 מעלות.

• מצננים את השוק לפני הפריסה כ15 דקות. פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.

להגשה יש להוסיף לצד המנה:

1 רימון מופרד לגרגרים
50 גרם פיסטוק

מתכון: סבינה ולדמן | צילום: רונן מנגן | סגנון: אינה גוטמן|

חג שמח ובתאבון…

הצטרפו עכשיו לנטו - הרשת החברתית של ישראל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Back to top button

הצטרפו עכשיו לנטו הרשת החברתית החדשה של ישראל

נטו הרשת החברתית החדשה של ישראל

דילוג לתוכן

זיהינו שאתם משתמשים בחוסם פרסומות

אתר חדשות מבזק לייב פועל מסביב לשעון בכדי לספק לך את המידע באופן הכי מקצועי ומהיר. השירות שלנו ניתן לגולשים בחינם לחלוטין ואיננו גובים שום תשלום! המעט שאתם יכולים כדי להביע את הערכתכם ולסייע לנו בכדי שנמשיך לספק לכם את החדשות בצורה מיטבית הוא לאפשר את הצגת הפרסומות. עם זאת אנו מכבדים כל אדם ונבין אם תבחר שלא להמשיך לצרוך מאיתנו את החדשות. תודה על ההבנה!