בית אוכל מנה חגיגית לסוכה… שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

מנה חגיגית לסוכה… שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים

מעבר לתגובות

רשת טיב טעם חולקת מתכון חגיגי ועשיר בטעמים לשולחן החג בסוכה – שוק טלה ממולא בשר ופיסטוקים.

רכיבים:

• 1 שוק טלה

• 1 צרור רוזמרין

• חוט קשירה

• שמן זית

• מלח

• פלפל

מילוי:

• 4 כפות שמן זית

• 2 בצלים קצוצים גס

• 250 גרם בשר טלה טחון

• 100 גרם פיסטוק קלוי

• חצי כף בהרט

• 2 שיני שום כתושות

• 20 עלי נענע קצוצים דק

• חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק

• מלח

• פלפל

שוק טלה. צילום: רונן מנגן

אופן הכנה:

מכינים את המילוי: במחבת רחבה מטגנים בחום בינוני בשמן הזית את הבצל עד להזהבה, כ- 15 דקות. מוסיפים את יתר רכיבי המילוי ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומצננים.

• מחממים תנור ל- 160 מעלות.

• מניחים את השוק על משטח עבודה.

• חותכים את השוק לאורך העצם ומרחיבים בעזרת הידיים לקבלת כיס.

• ממלאים במילוי וסוגרים את הפתח.

• קושרים באמצעות חוט סביב השוק.

• מעבירים לתבנית עם נייר פרגמנט.

• משמנים את הנתח ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל.

• נועצים ענפי רוזמרין בין החוטים.

• מעבירים לתנור לשעתיים.

• הנתח מומלץ להגשה בחום פנימי של 58 מעלות.

• מצננים את השוק לפני הפריסה כ15 דקות. פורסים ומפזרים מעל עוד גרגרי רימון ופיסטוק.

להגשה יש להוסיף לצד המנה:

1 רימון מופרד לגרגרים
50 גרם פיסטוק

מתכון: סבינה ולדמן | צילום: רונן מנגן | סגנון: אינה גוטמן|

חג שמח ובתאבון…








אתם מוזמנים לשלוח לנו מידע חדשותי וליצור איתנו קשר בכל נושא ועניין.


* יש לציין כי אמינות הדיווח תיבדק ותפורסם באתר ע"פ שיקול דעתו של עורך אתר החדשות.
* נדגיש כי בצירוף תמונה אנו מסירים כל אחריות בגין הפרת זכויות יוצרים ואחריות זו תהיה מוטלת על השולח. שליחת תמונה ללא קרדיט צילום לא תפורסם באתר. אם אין ברצונכם לציין קרדיט אנא כתבו "ללא קרדיט".

לשליחת תמונות נוספות בוואטסאפ

תודה רבה וגלישה נעימה
צוות חדשות MivzakLive

להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן