מבזקיםצרכנות

לאן נעלם הפלפל הישראלי?

כולנו מכירים את הסלט הישראלי הפשוט של מלפפון, עגבנייה ופלפל. אך יתכן שלאחרונה נותרנו רק עם שני מרכיבים בלבד ולסלט כבר לא ניתן כל כך לקרוא סלט? ממעקב שוטף שמבצע משרד החקלאות עולה כי קיים מחסור זמני בפלפל שעתיד להסתיים תוך כשבועיים-שלושה.

ממעקב שוטף שמבצע משרד החקלאות עולה כי קיים מחסור זמני בפלפל שעתיד להסתיים תוך כשבועיים-שלושה. הסבירו המומחים, כי השנה, כיוון שהחורף האחרון היה ארוך במיוחד, גידולי הפלפלים התעכבו, כך שנוצר פער בין הזמן בו מגיעים לשווקים הפלפלים שנזרעו במהלך ינואר לבין אלו שעדיין ניתן לראות בשווקים ונזרעו עוד בחודשי הקיץ. כתוצאה מכך, ישנו מחסור של כשבועיים, עד לקבלת הגידולים החדשים. עוד ציינו המומחים כי לקראת החודשים יולי – אוגוסט, נוכל לראות עודפים של פלפלים בחנויות ובשווקים, ובהתאמה המחירים ירדו.

ככלל, הפלפל הישראלי גדל בעיקר בחודשי החורף, ונותן מענה לצריכה המקומית, הנאמדת בכ-75,000 טון בשנה, ולייצוא, הנאמד בכ-90,000 טון בשנה. עיקר הייצוא של הפלפל מתרכז בחודשי החורף, נובמבר – מאי. אולם, בחודשי הקיץ מגודלים בישראל שטחי גידול שמספקים את התצרוכת לשוק המקומי. אך כיום, כחריג, בשל תנאי מזג האוויר, הצטמצם הגידול ואלו מניבים פחות מהביקוש. ונותנים מענה חלקי לצריכה המקומית. בשל כך, נוצר מחסור קל בחנויות.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

עוד הסבירו המומחים, כי השנה, כיוון שהחורף האחרון היה ארוך במיוחד, גידולי הפלפלים התעכבו, כך שנוצר פער בין הזמן בו מגיעים לשווקים הפלפלים שנזרעו במהלך ינואר לבין אלו שעדיין ניתן לראות בשווקים ונזרעו עוד בחודשי הקיץ. כתוצאה מכך, ישנו מחסור של כשבועיים, עד לקבלת הגידולים החדשים.

אילוסטרציה. קרדיט: pexels
Back to top button