מבזקיםצבא וביטחון

משרד הביטחון: "צמצום בנטל הרגולטורי על היצואנים הביטחוניים"

שנתיים לרפורמה בפיקוח על היצוא הביטחוני: צמצום דרמטי בנטל הרגולטורי על היצואנים הביטחוניים- ירידה של 56% בבקשות לרישיונות שיווק למוצרי בלמ"ס וירידה של 27% בבקשות לרישיונות יצוא

ראש אפ"י, רחלי חן: "אנחנו בחצי הדרך ובשנה הקרובה נאשר הקלות נוספות ליצואנים, לצד הגברת האכיפה כנגד כל חשד להפרת חוק הפיקוח על היצוא הביטחוני"

אגף הפיקוח על היצוא הביטחוני במשרד הביטחון (אפ"י) מסכם בימים אלה שנתיים לרפורמה בפיקוח על היצוא הביטחוני, שבמרכזה חבילת ההקלות ליצואנים הגדולה והמשמעותית ביותר מאז הקמת אפ"י לפני 12 שנים.

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

הנתונים שהציגה ראש אפ"י, רחלי חן, מצביעים על הקלה משמעותית ביותר בנטל הרגולטורי על היצואנים:

צמצום רשימת המוצרים המוחרגים, שמחויבים בהליך רישוי דו-שלבי (רישיון שיווק ורישיון ייצוא) במוצרי בלמ"ס למדינות המותרות, הביא לירידה של 56% במספר הבקשות לרישיונות שיווק. הרפורמה הוציאה, כזכור, מרשימת הפיקוח את מרבית מוצרי הסייבר הבלתי מסווג, את משפחת מוצרי האלקטרואופטיקה (אמצעי תצפית, ראיית לילה ועוד מוצרי בלמ"ס) מוצרי לוויינות אזרחיים ועוד. תהליך זה, והקלות נוספות שהשיק אפ"י הביאו לצמצום של 27% במספר רישיונות היצוא.

1,600 יצואנים ביטחוניים רשומים כיום במרשם היצואנים של משרד הביטחון. בשנת 2018 הוגשו לאפ"י כ-26 אלף בקשות לרישיונות שיווק (אישור ראשוני לשיווק מוצר לחו"ל). וכ-5,700 בקשות לרישיונות יצוא (אישור סופי לייצוא מוצר לחו"ל).

הגברת פיקוח האכיפה: 150 אירועים של חשד להפרת חוק הפיקוח וקנסות ב- 2.25 מיליון ש"ח

בשנת 2018 הרחיב אפ"י את פעולות האכיפה נגד יצואנים ביטחוניים וטיפל בכ- 150 אירועים של חשד להפרת חוק הפיקוח. עשרות ביקורות בוצעו לאורך השנה בתעשיות. 11 שימועים נערכו ליצואנים שנחשדו כי עברו על החוק ולבסוף הוטלו קנסות מנהליים בהיקף של 2.250 מיליון ₪. ארבעה יצואנים ביטחוניים נקנסו בסכום של מעל 200 אלף ₪. יצואן ביטחוני אחד נקנס בסכום של 610 אלף ₪.

צילום: חדשות MivzakLive

ראש אפ"י, רחלי חן:"שנתיים לאחר השקת הרפורמה, ניתן לומר שמימשנו את יעודה המרכזי- הורדת הנטל הרגולטורי על היצואנים הביטחוניים וצמצום לוחות הזמנים תוך הפניית משאבים להידוק הפיקוח על היצוא הביטחוני, במקומות שהוא נדרש יותר. אנחנו בחצי הדרך ובשנה הקרובה נאשר הקלות נוספות שיסייעו לתעשייה הביטחונית הישראלית להתחרות בשווקים נוספים בעולם. במקביל לפעילויות, נמשיך ביזום ימי עיון והדרכות ליצואנים במגוון תחומים העוסקים בפיקוח על היצוא הביטחוני. אני מבקשת להביע את הערכתי ליצואנים הביטחוניים שמגלים אחריות רבה והבנה לצורך בפיקוח ושמירה על נכסיה האסטרטגיים של מדינת ישראל".

Back to top button