אוכלמבזקיםמתוקים - עוגות - עוגיות

מתכון לכבוד ט"ו בשבט ללא גלוטן לקינוח חגיגי – לטרין תמרים ואגוזים

רשת קפה ביגה חולקת מתכון לקינוח חגיגי לטו בשבט ללא גלוטן – לטרין תמרים ואגוזים.

לטרין תמרים ואגוזים – כמות: 60 עוגיות

מרכיבים:

200 גרם אגוזי מלך

200 גרם אגוזי לוז

125 גרם סוכר לבן

175 גרם סילאן תמרים

250 גרם תמרים לחים מגולענים

כפית קינמון טחון

65 ג שומשום קלוי

קפה ביגה לטרין תמרים ואגוזים. צילום: שטרסטוק

אופן ההכנה:

• לקלות בתנור (בנפרד) שומשום, אגוזי מלך ואגוזי לוז-180 מעלות כ 10 דקות ולצנן.

• לאחר מכן לחממם סיר קטן ולהביא לסף רתיחה סילאן וסוכר .

• יש לקחת מיקסר עם וו גיטרה ולעבד לתערובת חלקה תמרים מגולענים וקינמון ולאחר מכן להוסיף לקערת המיקסר את נוזל הסוכר וקינמון ולעבד עד איחוד החומרים.

קראו גם:  לפיד: שוחחתי הערב ארוכות עם נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סי...

• יש להוסיף את תערובת האגוזים הקלויים ולעבד עד איחוד חומרים.

• בתום ההכנה יש לשפוך את המסה של התערובת לתבנית מרובעת ולצנן במקרר.

• לחתוך לפסים ולצפות בשומשום קלוי מכל הצדדים ולסיום לחתוך לריבועים.

לשמור בקירור. ולהגיש ..

ט"ו בשבט שמח ובתאבון!

הוסיפו תגובה לכתבה

רוצים לכתוב באתר או לנהל טור?
לחצו כאן ושלחו לנו הודעה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Back to top button
דילוג לתוכן