מחקר פורץ דרך: סוף לבשר מעובד מסרטן

צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית הצליחו לפתח לראשונה בעולם תחליף לתוסף המזון המסרטן בבשר מעובד. פרופ' תירוש ראש צוות המחקר: "פיתוח זה יכול להוביל מהפכה בתחום עיבוד הבשר וקידום בריאות הציבור".

בשנת 2015 ארגון הבריאות העולמי הצהיר כי צריכה מוגברת של בשר מעובד עלולה לגרום לסרטן. תעשיית הבשר המעובד מתבססת על תוסף המזון ניטריט (E250) שנועד למניעת התפתחות החיידק אשר מייצר את הרעלן בוטולינום שהינו החומר הרעיל ביותר בטבע. בנוסף, תוסף מזון זה אחראי ליצירת הצבע הוורוד המאפיין את הבשר המעובד וייצוב טעמו של הבשר דרך מניעת חמצון שומנים. ניטריט למרות מעלותיו מוביל ליצירת חומרים מסרטנים בבני האדם. התוסף ניטריט יכול ליצור חומרים מסרטנים כמו ה- N-nitrosamines ברמה גבוהה. חומרים אלה לאחר מטבוליזם תאי הופכים לפעילים כימית ופוגעים ב- DNA התאי ליצירת מוטציות סרטניות במערכת העיכול. ארגון הבריאות האמריקאי מכיר גם הוא ביצירה האנדוגנית של N-nitrosamines במערכת העיכול כמקור מרכזי לחומרים מסרטנים אשר יכולים להוביל להתפתחות סרטן המעי הגס.

במחקר פורץ דרך צוות חוקרים מהאוניברסיטה העברית בראשות פרופ' אורן תירוש, פרופ' יוסף קנר ותלמידת מחקר עדי שפייזר מהמכון לביוכימיה מזון ותזונה, פיתחו מולקולה חדשה אשר יכולה לשמש כתחליף בטוח לניטריט, תוסף המזון המסרטן. פיתוח זה הוא הראשון מסוגו בעולם, עד המחקר הנוכחי לא נמצא תוסף מזון לבשר מעובד שיכול להחליף את הניטריט. פרופ' תירוש ציין כי "פיתוח זה יכול להוביל מהפכה בתחום עיבוד הבשר וקידום בריאות הציבור. בנוסף, מדובר בפעם הראשונה במציאת תחליף לניטריט היכול לענות על כל התכונות הקשורות לפעילותו המיטיבה תוך הפחתת הסיכון לחשיפה לחומרים מסרטנים."

המולקולה מתבררת בימים אלו כיעילה ביותר במניעת התפתחות חיידקים בבשר מעובד, היא גם משפרת את הטעם והמראה של מוצרי בשר בדומה ואף ביעילות גבוהה מזו של ניטריט. בניגוד לניטריט המולקולה החדשה יצרה באופן מובהק ביותר פחות חומרים מסרטנים הן במוצרי בשר ולאחר עיכול הבשר במודל קיבה. המחקר תוקצב על ידי המדען הראשי במשרד החקלאות ופיתוח הכפר והתפרסם לאחרונה בכתב העת המדעי Journal of Agricultural and Food Chemistry.

באדיבות האוניברסיטה העברית

בתמונה (משמאל לימין): גב' עדי שפייזר, פרופסור אורן תירוש, פרופסור יוסי קנר

מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה




מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה








0 0 votes
דרגו את הכתבה
Subscribe
Notify of
guest
5 תגובות
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אורח
אורח
1 year ago

לא נבדק כלל אם יש הבדל בין החומר החדש לישן מבחינת היכולת לגרום סרטן בעכברים.
סתם יחסי ציבור

אורח
אורח
3 years ago

לא מבין בנושא אבל מהכרות אישית עם פרופ'תירוש, אני בטוח שיש עתיד בפיתוח.

אורח
אורח
3 years ago

בע"ה אם לא נחטוף סרטן נראה בעוד 20 שנים אם הפרופסור צדק או שגה.

אורח
אורח
3 years ago

אז למה מחכים? קדימה. הצילו את העם. ישראלים ובגלל ילדים אוהבים בשר. גם התוסף הרעיל נמצא בהרבה סוגים של אוכל. עשיתם פריצת דרך, אז קדימה. רק שלא תהיינה תוצאות לוואי דומות….

אורח
אורח
3 years ago

כל הכבוד על פריצת הדרך.

אתם מוזמנים לשלוח לנו מידע חדשותי וליצור איתנו קשר בכל נושא ועניין.

המייל האדום - שליחת הודעה מידית


* יש לציין כי אמינות הדיווח תיבדק ותפורסם באתר ע"פ שיקול דעתו של עורך אתר החדשות.
* נדגיש כי בצירוף תמונה אנו מסירים כל אחריות בגין הפרת זכויות יוצרים ואחריות זו תהיה מוטלת על השולח. שליחת תמונה ללא קרדיט צילום לא תפורסם באתר. אם אין ברצונכם לציין קרדיט אנא כתבו "ללא קרדיט".

לשליחת תמונות נוספות בוואטסאפהמייל האדום

תודה רבה וגלישה נעימה
צוות חדשות MivzakLive

להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן

להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן

אתם מוזמנים לשלוח לנו מידע חדשותי וליצור איתנו קשר בכל נושא ועניין.

המייל האדום - שליחת הודעה מידית


* יש לציין כי אמינות הדיווח תיבדק ותפורסם באתר ע"פ שיקול דעתו של עורך אתר החדשות.
* נדגיש כי בצירוף תמונה אנו מסירים כל אחריות בגין הפרת זכויות יוצרים ואחריות זו תהיה מוטלת על השולח. שליחת תמונה ללא קרדיט צילום לא תפורסם באתר. אם אין ברצונכם לציין קרדיט אנא כתבו "ללא קרדיט".

לשליחת תמונות נוספות בוואטסאפהמייל האדום

תודה רבה וגלישה נעימה
צוות חדשות MivzakLive

להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
דילוג לתוכן