בית אוכל מתכון חגיגי: לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

מתכון חגיגי: לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

המותג "ברילה" מציע מתכון מתוק, לקינוח מיוחד וחגיגי לכבוד ראש השנה וחגי תשרי – לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון.





מצרכים:

• 1 קופסא (500 גרם) לזניה של ברילה
• 500 גרם גבינה לבנה
• 2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה
• 250 מ"ל שמנת מתוקה 32%
• 4 ביצים
• 50 גרם קורנפלור
• 1/2 כוס סוכר
• קורט קינמון
• 6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית'
• 100 גרם חמאה, מומסת
• מעט סוכר חום

אופן הכנה:

1. בקערת מיקסר, מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
2. מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.
3. מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.
4. פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי של 2-3 מ"מ ומטגנים אותם במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.
5. יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת, עליה מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש) ועליהם שכבה של תפוחי עץ. שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ. השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ. מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים, בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כשעה בחום של 160 מעלות.

בתאבון..!

צילום: יח"צ ברילה





error: !תוכן זה מוגן בזכויות יוצרים

להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן

אתם מוזמנים לשלוח לנו מידע חדשותי וליצור איתנו קשר בכל נושא ועניין.


* יש לציין כי אמינות הדיווח תיבדק ותפורסם באתר ע"פ שיקול דעתו של עורך אתר החדשות.
* נדגיש כי בצירוף תמונה אנו מסירים כל אחריות בגין הפרת זכויות יוצרים ואחריות זו תהיה מוטלת על השולח. שליחת תמונה ללא קרדיט צילום לא תפורסם באתר. אם אין ברצונכם לציין קרדיט אנא כתבו "ללא קרדיט".

לשליחת תמונות נוספות בוואטסאפ

תודה רבה וגלישה נעימה
צוות חדשות MivzakLive