אוכלבישולים

מתכון חגיגי: פרוסות אנטריקוט עם פטריות ובצלים ברכז רימונים

רשת טיב טעם בחגיגת בשרים איכותיים מעניקה מתכון – פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים. הבשר והפטריות מרוויחים מבילוי משותף בתנור, ורכז הרימונים מעמיק את הטעמים ומהווה בסיס לרוטב העסיסי. זכרו להוציא את הנתח מהקירור לפחות שעה וחצי לפני תחילת הצלייה.

צילום: חיים יוסף, סגנון: אוריה גבע

פרוסות אנטריקוט צלויות עם תבשיל פטריות ובצלים ברכז רימונים

חומרים ל-6-8 מנות:

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן

2 סלסילות פטריות שמפיניון שלמות
2 סלסילות פטריות פורטובלו קטנות שלמות
1 צנצנת פטריות יער כבושות מסוננות מנוזלים
1 צנצנת בצלצלי פנינה כבושים מסוננים מנוזלים
1 צרור תימין
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס רכז רימונים
נתח אנטריקוט במשקל ½1 ק”ג נקי משומן וגידים בטמפ’ החדר

אופן הכנה

• מחממים תנור ל-250 מעלות.

• בתבנית גדולה ומעט עמוקה מניחים פטריות שמפיניון, פורטבלו, פטריות כבושות ובצלצלים כבושים. מפזרים תימין, יוצקים 4 כפות שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ומערבבים היטב. יוצקים מעל רכז רימונים.

• משמנים את נתח האנטריקוט ביתרת שמן הזית ומתבלים היטב במלח ופלפל. מניחים את הנתח במרכז התבנית על הפטריות והבצלים. צולים כ-15 דקות.

• הופכים את הנתח ומוזגים עליו את הנוזלים שבתחתית התבנית. מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות. מוציאים ומצננים כ-15 דקות לפני הפריסה. פורסים את הבשר לפרוסות עבות כמספר הסועדים ומגישים לצד תבשיל הפטריות.

בתאבון…

מתכון: סבינה ולדמן | צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

Back to top button