אוכלבישוליםמבזקים

מתכון: רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

רגע לפני ארוחת חג הפסח…רשת טיב טעם מנדבת מתכון חגיגי ועשיר בטעמים – רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

לקראת ארוחת חג הפסח החגיגית רשת טיב טעם מנדבת מתכון בשרני ומפנק בטעמים – רוסטביף ממולא באספרגוס. במקום להכין השנה רוסטביף קלאסי, ממלאים את הנתח בצרור אספרגוס טרי, שנמצא בשיא עונתו, קושרים לרולדה וצולים. התוצאה יפה מאוד ונראית כזר פרחים המבצבץ מתוך נתח הבשר.

רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

• זאת ההזדמנות שלך! נסדר לך קריירה ונלווה אותך להצלחה - לפרטים נוספים לחצו כאן
צילום: רונן מנגן

מרכיבים ל-8 מנות:
נתח סינטה במשקל 2 ק"ג
2 צרורות אספרגוס ללא החלק התחתון הסיבי
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב חרדל:
1 כף חרדל גרגרים
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית תימין
1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

•מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• ממלאים את הסינטה וצולים: מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. קולפים את גבעולי האספרגוס (לא כולל התפרחת). חולטים במים הרותחים כ-2 דקות ומעבירים מייד למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים.
• חותכים נתח סינטה במרכזו לצורת לפרפר (אפשר לבקש מהקצב). מתבלים במלח ופלפל, מניחים במרכז את האספרגוס החלוט ומגלגלים לרולדה. קושרים את הבשר בחוט ומתבלים שוב במלח ופלפל. מעבירים את הנתח לתבנית.
• צולים כ-15 דקות, הופכים וצולים 15 דקות מהצד השני עד לדרגת מדיום. מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות.
• מכינים את הרוטב ומגישים: טורפים בקערה את כל חומרי הרוטב מלבד השמן. מזלפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
• פורסים את הסינטה גס ומגישים לצד הרוטב.

חג שמח ובתאבון…

מתכון: סבינה ולדמן | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר |

Back to top button