בית אוכל מתכון: רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

מתכון: רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

רגע לפני ארוחת חג הפסח…רשת טיב טעם מנדבת מתכון חגיגי ועשיר בטעמים – רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס





לקראת ארוחת חג הפסח החגיגית רשת טיב טעם מנדבת מתכון בשרני ומפנק בטעמים – רוסטביף ממולא באספרגוס. במקום להכין השנה רוסטביף קלאסי, ממלאים את הנתח בצרור אספרגוס טרי, שנמצא בשיא עונתו, קושרים לרולדה וצולים. התוצאה יפה מאוד ונראית כזר פרחים המבצבץ מתוך נתח הבשר.

רוסטביף סינטה ממולא באספרגוס

צילום: רונן מנגן

מרכיבים ל-8 מנות:
נתח סינטה במשקל 2 ק"ג
2 צרורות אספרגוס ללא החלק התחתון הסיבי
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב חרדל:
1 כף חרדל גרגרים
1/4 כוס חומץ בן יין לבן
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית תימין
1/2 כוס שמן קנולה

אופן ההכנה:

•מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
• ממלאים את הסינטה וצולים: מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. קולפים את גבעולי האספרגוס (לא כולל התפרחת). חולטים במים הרותחים כ-2 דקות ומעבירים מייד למי קרח לעצירת הבישול. מסננים ומייבשים.
• חותכים נתח סינטה במרכזו לצורת לפרפר (אפשר לבקש מהקצב). מתבלים במלח ופלפל, מניחים במרכז את האספרגוס החלוט ומגלגלים לרולדה. קושרים את הבשר בחוט ומתבלים שוב במלח ופלפל. מעבירים את הנתח לתבנית.
• צולים כ-15 דקות, הופכים וצולים 15 דקות מהצד השני עד לדרגת מדיום. מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות.
• מכינים את הרוטב ומגישים: טורפים בקערה את כל חומרי הרוטב מלבד השמן. מזלפים את השמן ומערבבים היטב עד לקבלת רוטב אחיד.
• פורסים את הסינטה גס ומגישים לצד הרוטב.

חג שמח ובתאבון…

מתכון: סבינה ולדמן | צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר |





error: !תוכן זה מוגן בזכויות יוצרים

להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן

אתם מוזמנים לשלוח לנו מידע חדשותי וליצור איתנו קשר בכל נושא ועניין.


* יש לציין כי אמינות הדיווח תיבדק ותפורסם באתר ע"פ שיקול דעתו של עורך אתר החדשות.
* נדגיש כי בצירוף תמונה אנו מסירים כל אחריות בגין הפרת זכויות יוצרים ואחריות זו תהיה מוטלת על השולח. שליחת תמונה ללא קרדיט צילום לא תפורסם באתר. אם אין ברצונכם לציין קרדיט אנא כתבו "ללא קרדיט".

לשליחת תמונות נוספות בוואטסאפ

תודה רבה וגלישה נעימה
צוות חדשות MivzakLive