חדשנות חקלאית – העגבנייה הקטנה בעולם, “מלופון” ומומורדיקה

ט”ו בשבט-חג החקלאות ותוצרת האדמה. בערבה תיכונה מציעים שלל אטרקציות ופעילויות לכל המשפחה, תיירותיות וחקלאיות, קטיף עצמי של ירקות, סיורים בחממות המחקר, תערוכה חקלאית ענפה וחדשנית של זני ירקות חדשים, מיני דגים ואלמוגים וחידושים טכנולוגיים בט”ו בשבט,

מעבר לכל המבזקים

31.1-1.2, בתחנת “יאיר”, מו”פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, בחצבה. הכניסה ללא תשלום! בשני ימי התערוכה רביעי וחמישי, יתקיימו סיורים מודרכים (ללא תשלום) בחממות תחנת “יאיר”, בהם ניתן להתרשם מפלאי עולם החקלאות, בנוסף יתקיים ‘שוק איכרים, מהחקלאי לצרכן ללא פערי תיווך, דוכני אוכל בקונספט ייחודי ‘מהשדה לצלחת’ וכן מופע של אריאל זילבר ופורטיס.

במסגרת התערוכה יוצגו החידושים הבאים:

העגבנייה הקטנה בעולם!

חברת ‘קדמה’ מערבה תיכונה, תציג לראשונה עגבניות בוטיק בעלות ייחוד עולמי הנקטפות ממש בימים אלו ובדרכם לשווקים, עגבניות “טיפה”, קטנות במיוחד, העגבניות הקטנות ביותר בעולם!.

העגבנייה החדשה הינה עגבנית בוטיק, שגודלה קטן יותר ממטבע של שקל וזוכה כבר להתעניינות גבוהה משפים מובילים בעולם. “בשלב זה אנו מגדלים את עגבנית הטיפה הקטנה בצבעים אדום וצהוב, נשקול הרחבה לצבעים נוספים בהתאם לביקוש” סיכמו ב’קדמה’.

צילום: מו”פ ערבה תיכונה וצפונית

פטל קיצי בשיא בחורף!

בתום מחקר מעמיק, הצליחו במו”פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, לטפח פטל מתוק קייצי, גם בחורף הקר ובכך למנוע מחסור בשווקים בישראל בחודשי החורף. פטל החורף דומה במראהו לפטל הגדל בחודשי הקיץ, אך טעמו מתוק יותר!. ניצול האקלים הייחודי בלב המדבר, מאפשר חום במהלך שעות היום בחורף ומנות קור בלילה, תנאים המאפשרים גידול פטל חורפי בישראל רק בערבה. גידול הפטל הינו במצע מנותק של טוף מרום גולן, המותאם לצרכי הפטל ומווסת את כמויות המים המגיעות לפרי עצמו. המצע פותח במחלקת המו”פ של טוף מרום גולן.

צילום: מו”פ ערבה תיכונה וצפונית

העגבנייה המתוקה בעולם!

במהלך 3 השנים האחרונות, יחד עם חוקרי מו”פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, פיתחה חברת ‘קדמה’ ממושב עידן שבערבה תיכונה זן פטנט ייחודי של ‘עגבנית בונבון’ המבטיח לצרכן עגבנייה איכותית וטעימה במיוחד. מדובר בעגבנייה שמבחינה חיצונית אינה שונה, אך נחשבת לבעלת איכות גבוהה הן בטעם והן בחיי המדף שלה. לעגבנייה טעם מתוק וייחודי בעל ארומה שונה מהעגבנייה הסטנדרטית והיא בעלת טעם המתוק ב-30% מכל עגבנייה אחרת בשוק. ההתחייבות למתיקות ואחידות הטעם הינה על בסיס בדיקות מעבדה של העגבניות לאשרר כי רמת מתיקות גבוהה מספיקה לשיווק.

צילום: מו”פ ערבה תיכונה וצפונית

“מלופון” – מיני מלפפון בצורת אבטיח

גידול מיוחד השייך למשפחת הדלועיים גדל בערבה תיכונה.

“מלופון” הינו צמח הגדל בצורה אנכית בהדליה בחממה. צורתו של ה”המלופון” כשל מלפפון קטן, אורכו 1.5-3 סנטימטרים בלבד ומשקלו כ- 20 גרם!. מראהו החיצוני כשל אבטיח קטן (מסטיק אבטיח) אך המבנה הפנימי זהה לזה של המלפפון. טעמו דומה במעט לטעם המלפפון הרגיל עם ארומה לימונית, חמיצות מסוימת וריח מיוחד. ניתן לאכילה בסלט וטוב במיוחד להחמצה.

צילום: מו”פ ערבה תיכונה וצפונית

לראשונה בישראל: לימון ללא גרעינים!

סוחטים לימון לכוס התה או לסלט והגרעינים נופלים פנימה? במו”פ ערבה תיכונה וצפונית יחד עם המגדל שלמה עטר, הצליחו לאקלם זן ייחודי של לימונים בחצבה שבערבה- ללא גרעינים!.

מדובר בלימון מזן איילת שהינו תוצר ממשפחת לימוני וילה פרנקה. מבחינת הטעם והמראה החיצוני אין כל שינוי מהלימון המסורתי, טעמו חמצמץ וצבעו צהוב. כמו כן, הלימון החדש הינו עשיר בויטמין C החיוני לחיזוק מערכת החיסון, מהווה נוגד חמצון רב עוצמה הנלחם ברדיקלים חופשיים ומסייע בשמירה על הלב, כלי הדם, העור והעניים.

צילום: מו”פ ערבה תיכונה וצפונית

עגבנייה מתקלפת בקולפן:

אוהבים עגבנייה אך ללא קליפה? בחברת הזרע פיתחו פתרון יוצא דופן שיאפשר לכם להיפטר מהקליפה בקלות באמצעות קולפן!. הפיתוח החדש יוצג לראשונה בתערוכה החקלאית בערבה.

ממש כמו מלפפון או גזר, ניתן לקלף את עגבניית ‘דורה’ של חברת הזרע לשקשוקה או לסלט מטבוחה באמצעות קולפן. דורה הינה עגבניית תמר, גדולה ומוצקה, חלקה מאוד, בעלת מתיקות עזה, אחידות פרי מצוינת, צבע אחיד אדום עז ומכילה ליקופן (נוגד חימצון) במינון גבוה מהרגיל. בנוסף, מדובר בעגבנייה הראשונה שניתן לקלף באופן מושלם (אודות לקליפה חלקה) באמצעות קולפן.

צילום: מו”פ ערבה תיכונה וצפונית

מתמודדים עם הבצורת: מים מליחים וחום קיצוני- מאריכים את חיי האפרסמון!

מחקר חדש במו”פ ערבה תיכונה וצפונית ובסיוע חוקרים ממכון וולקני העלה, כי בגידול אפרסמון ניתן לעשות שימוש במים מליחים ללא פגיעה באיכות וטעם הפרי המאריך את חיי המדף. בנוסף לאפשרות השימוש במים מליחים, כחלק מהתמודדות המחזור בגשמים, בערבה איתרו זנים מוקדמים שנבחנים בימים אלו ממש והינם מזנים סינים- ‘שינשו’, ‘איצקקיג’ירו’, אותם נוטעים בפארן ובמו”פ (מחקר ופיתוח) בחצבה, העשויים להאריך את עונת האפרסמון ולאפשר את יצואו כבר באוגוסט וספטמבר.

מנגו מתוק ואיכותי כבר באביב!

פרי המנגו הראשון בעונה מגיע לשווקים בכל שנה החל מחודש יוני, במחקר החדש שמתבצע בערבה תיכונה, בוחנים דרך חדשה להקדמת העונה, תוך ניצול היתרון היחסי של תנאי החום בערבה.

המנגו זקוק לחום משמעותי, מסיבה זו הוא גדל בעיקר בערבה ובסובב כינרת. במו”פ ערבה תיכונה וצפונית מנסים להקדים את התהליך ולאפשר פריחה באמצעות עקה כבר בנובמבר במקום בפברואר. לאחר שלב זה, באמצעות חימום מלאכותי, במהלך חודש ינואר יעניקו לעצים תחושה, כי הקיץ כבר כאן.

גידול תבלינים טרופיים איכותיים בלב המדבר הישראלי!

תנאי מזג האוויר המבטיחים חום לאורך כל השנה ויצירה מלכותית של לחות וקרינת אור שמש בכל השנה, מאפשרים גידול מוצלח של תבלינים בלב המדבר הישראלי ליצוא ולשוק המקומי.

בין התבלינים- ג’ינג’ר הזקוק למזג אוויר חם, אך מבוקר וכורכום איכותי במיוחד הגדל בערבה תיכונה ומשמש לתעשיית הקוסמטיקה, לייצור קרמים להגנה מפני השמש ועוד. גידולים אלו ומורכבות יצירת תנאי מזג אוויר טרופיים בלב המדבר הישראלי, מחייבים התאמה של מצע הגידול כדי להקפיד על ניקוז, חמיצות ודישון. יחד עם מחלקת המחקר במו”פ של חברת טוף מרום גולן, הורכב מצע המותאם לצרכי הגידולים ומאפשר הגברת יבול ויצירת תנאי גידול אולטימטיביים לתבלינים.

חיישן חדשני יגלה את רמת המתיקות והחמיצות של הפרי!

חברת עשת אילון, היצרן הגדול והמתקדם בארץ של מיכון לבתי אריזה לתוצרת חקלאית טרייה וחוקרי מכון וולקני, השלימו פיתוח מהפכני ברמה העולמית למיון ובחינת איכות ומתיקות הפרי שיוצג לראשונה בתערוכה בערבה. מדובר במערכות NIR החדשנית בעולם, לזיהוי ואיתור נתונים פנימיים של פירות שונים. בין היתר המערכת החדשנית מאפשרת לדעת מה רמת הסוכר והמתיקות של הפירות (תפוח, בננה, אגס וכו’). כמו כן, מציגה את מידת החומציות בפרי (תפוז, קלמנטינה), רמת לחות, פריכות ואפילו באיתור וזיהוי של פגמים פנימיים שונים בפרי ומניעת הספקתם ללקוח.

בנוסף, המערכת שמה סוף לאבוקדו שאינו מבשיל: באמצעות איתור מידת אחוז השומן באבוקדו.

הפרי שבזכותו החיים מתארכים:

‘פרי החיים’ של העידן המודרני: באוקינאווה שביפן חיים יותר בני ה-100 מאשר בכל העולם כ-20% מכלל האוכלוסייה באי הינם בני 100 ומעלה! מחקרים מגלים, כי הסוד בתזונה דלת קלוריות, עשירה בירקות, דלת שומן ונטולת מזונות מעובדים. אחד המרכיבים המרכזיים במזון באי הינו ה’מומורדיקה’- ‘מלון מר’, הגדל בערבה תיכונה. ל’מלון המר’ היסטוריה ארוכה בשימוש טבעי כנגד סכרת ומשמש כצמח חשוב לטיפול בחולי סוכרת במזרח הרחוק ולכן שמו ‘צמח האינסולין’, שכן הוא מחקה את פעולת האינסולין. מרכיביו: חלבון בעל תכונות אנטי וירליות, אינסולין, חומרים אנטי אוקסידנטים ואנטי דלקתיים, אנטי בקטריאלי, חומרים התורמים להורדת הכולסטרול והטרי-גליצרידים וכן חומרים אנטי סרטניים.

ה’מומורדיקה’ – צילום: מו”פ ערבה תיכונה וצפונית

חידושים אלו ועוד יוצגו בתערוכה החקלאית הגדולה בישראל במו”פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, תחנת ‘יאיר’ בחצבה בט”ו בשבט- חג החקלאות, 31.1-1.2.2018. במהלך התערוכה יציגו כ-250 חברות מובילות את החידושים בתחום. כמו כן, ניתן יהיה להתרשם ואף לטעום מהגידולים החדשים. בתערוכה המשתרעת על שטח של 15 דונם, פותחים חוקרי המו”פ את שערי החממות ומאפשרים ללמוד, לראות ולטעום מהתוצרת החקלאית והפלא בערבה. הכניסה חינם!

מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה



לחצו כאן להוספת תגובה

מעוניינים לכתוב אצלנו או לנהל טור משלכם? לחצו כאן ושלחו לנו הודעה










להוספת נגן תחנות הרדיו לאתרך הדבק קוד זה


למעבר לערוץ החירום -לחצו כאן

פתיחת הנגן בחלון נפרד

אתם מוזמנים לשלוח לנו מידע חדשותי וליצור איתנו קשר בכל נושא ועניין.


* יש לציין כי אמינות הדיווח תיבדק ותפורסם באתר ע"פ שיקול דעתו של עורך אתר החדשות.
* נדגיש כי בצירוף תמונה אנו מסירים כל אחריות בגין הפרת זכויות יוצרים ואחריות זו תהיה מוטלת על השולח. שליחת תמונה ללא קרדיט צילום לא תפורסם באתר. אם אין ברצונכם לציין קרדיט אנא כתבו "ללא קרדיט".

לשליחת תמונות נוספות בוואטסאפ

תודה רבה וגלישה נעימה
צוות חדשות MivzakLive