אוכלמאפים - פיצות - לחמים

חלה לשבת

המצרכים הנדרשים להכנת חלה לשבת

 

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן קנולה / סויה ( כוס חד פעמית )

1/2 3 כוסות מים פושרים ( כוס חד פעמית )

 

לציפוי:

1 ביצה

חופן שומשום

 

שלבי הכנת המתכון

 

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.

מוסיפים סוכר, מלח וגלוטן ומערבבים.

מוסיפים את השמן תוך כדי לישה.

מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק (בערך כ- 12 דקות לישה סה"כ).שימו לב למרקם הבצק. בכל קמח יש אחוזי לחות שונים ולכן לפעמים תצטרכו להוסיף יותר מים או פחות מים. בצק יבש עושה חלה יבשה ובצק לח ומעט דביק עושה חלה רכה ואוורירית. הבצק במיקסר צריך להיות אחיד אך דבוק מעט לתחתית הקערה לאורך כל הלישה ובסופה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח ( כשעה בערך ).

מחלקים את הבצק לכדורים שווים וקולעים לצמות את הקצה בסוף מהדקים ודוחפים מתחת לחלה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום  ושולחים לתפיחה על להכפלת הנפח.

אופים בחום של 170 מעלות עד שהחלות מקבלות גוון שחום עמוק (בערך 30 דקות ) .

בתאבון ♥

הוסיפו תגובה לכתבה

רוצים לכתוב באתר או לנהל טור?
לחצו כאן ושלחו לנו הודעה

Back to top button
דילוג לתוכן