אוכלמאפים - פיצות - לחמים

חלה לשבת

המצרכים הנדרשים להכנת חלה לשבת

חדשות מבזק לייב - MivzakLive - גוגל חדשות - Google News

 

1 ק”ג קמח

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן קנולה / סויה ( כוס חד פעמית )

1/2 3 כוסות מים פושרים ( כוס חד פעמית )

 

לציפוי:

1 ביצה

חופן שומשום

 

שלבי הכנת המתכון

 

בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח יחד עם השמרים.

מוסיפים סוכר, מלח וגלוטן ומערבבים.

מוסיפים את השמן תוך כדי לישה.

מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק (בערך כ- 12 דקות לישה סה”כ).שימו לב למרקם הבצק. בכל קמח יש אחוזי לחות שונים ולכן לפעמים תצטרכו להוסיף יותר מים או פחות מים. בצק יבש עושה חלה יבשה ובצק לח ומעט דביק עושה חלה רכה ואוורירית. הבצק במיקסר צריך להיות אחיד אך דבוק מעט לתחתית הקערה לאורך כל הלישה ובסופה.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ושולחים להתפחה עד להכפלת הנפח ( כשעה בערך ).

מחלקים את הבצק לכדורים שווים וקולעים לצמות את הקצה בסוף מהדקים ודוחפים מתחת לחלה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום  ושולחים לתפיחה על להכפלת הנפח.

אופים בחום של 170 מעלות עד שהחלות מקבלות גוון שחום עמוק (בערך 30 דקות ) .

בתאבון ♥

הצטרפו לנטו - הרשת החברתית של ישראל
Back to top button

הצטרפו עכשיו לנטו הרשת החברתית החדשה של ישראל

נטו הרשת החברתית החדשה של ישראל

נטו - הרשת החברתית של ישראל
דילוג לתוכן

זיהינו שאתם משתמשים בחוסם פרסומות

אתר חדשות מבזק לייב פועל מסביב לשעון בכדי לספק לך את המידע באופן הכי מקצועי ומהיר. השירות שלנו ניתן לגולשים בחינם לחלוטין ואיננו גובים שום תשלום! המעט שאתם יכולים כדי להביע את הערכתכם ולסייע לנו בכדי שנמשיך לספק לכם את החדשות בצורה מיטבית הוא לאפשר את הצגת הפרסומות. עם זאת אנו מכבדים כל אדם ונבין אם תבחר שלא להמשיך לצרוך מאיתנו את החדשות. תודה על ההבנה!