אוכלמתוקים - עוגות - עוגיות

עוגת שוקולד

לשם הכנת העוגה יש להכין תבנית עגולה מספר 26 או 24

המצרכים הנדרשים:

לעוגה

1 כוס שמן

4 ביצים

2 כוסות סוכר

1/2 כוס אבקת קקאו

כוס קמח תופח או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה

חצי מיכל שמנת מתוקה/שמנת לבישול/חצי כוס חלב (או שמנת צמחית/מיץ תפוזים/מים אם רוצים פרווה)

לציפוי

1 חבילה שוקולד מריר

החצי השני של השמנת המתוקה/שמנת לבישול/50 גרם מרגרינה לגרסה פרווה

 

אופן ההכנה:

שמים את כל המצרכים בקערה או במיקסר, מערבבים הכל עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים, משמנים מעט את התבנית ושופכים את הבלילה לתוכה. יש להכניס לאפייה בתנור למשך 30-40 דקות בחום של 180 מעלות.

לאחר אפיית העוגה מכינים את הציפוי, יש לשפוך חצי שמנת מתוקה לתוך כלי מתכת ולשים על אש נמוכה, להוסיף את חבילת השוקולד המריר ולערבב עד שהשוקולד ימס לחלוטין. לאחר מכן יש לשפוך את הציפוי על העוגה ולקשט איך שרוצים.

בתיאבון ♥

הוסיפו תגובה לכתבה

רוצים לכתוב באתר או לנהל טור?
לחצו כאן ושלחו לנו הודעה

Back to top button
דילוג לתוכן